Yerel Haberler - 12.05.2026 - 0:00
KARS – BHA
Gerçekleştirilen ziyarette Kars’ın ekonomik yapısı, ticaret hayatı ve yatırım potansiyeline ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.
Görüşmede ayrıca sınır ticaretinin geliştirilmesi, bölgesel kalkınma çalışmaları ve şehrin ekonomik büyümesine katkı sağlayacak projeler üzerine fikir alışverişi yapıldı.
Heyet ile KATSO yönetimi arasında yapılan görüşmede, Kars’ın özellikle üretim, turizm, hayvancılık ve lojistik alanlarında önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekildi. Şehrin sahip olduğu stratejik konumun ekonomik fırsatlara dönüştürülmesi gerektiği ifade edilirken, yatırım ortamının güçlendirilmesine yönelik öneriler de gündeme geldi.
28. Dönem İstanbul Milletvekili Birol Aydın, bölgesel kalkınmanın yalnızca ekonomik değil sosyal açıdan da önemli olduğuna vurgu yaparak, yerel dinamiklerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Başkan Kadir Bozan ise Kars’ın kalkınması adına tüm kurumlarla ortak akıl çerçevesinde çalışmaya önem verdiklerini ifade ederek, ticaretin canlandırılması ve yatırım imkanlarının artırılması yönündeki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Samimi ortamda gerçekleşen ziyaretin sonunda karşılıklı görüş ve temenniler paylaşılırken, Kars’ın ekonomik geleceğine yönelik iş birliği ve istişarelerin devam edeceği belirtildi.
Yerel Haberler Şampiyonlar Ligi’nde sürprizlerle dolu gece
Yerel Haberler Erzincan’da üniversiteli gençlere ulaşım müjdesi
Yerel Haberler Resmî Gazete’de bugün: 14 Ekim 2026 kararları
Yerel Haberler Galatasaray, Barcelona karşısında farklı kaybetti: 1-4
Yerel Haberler Yatırım fonlarında tasfiye sürecinde yeni aşama
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021