Yerel Haberler - 11.04.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, ABD ile İran arasında Pakistan’da yapılması planlanan müzakerelere dikkat çekilerek, birçok ülkenin bu süreci desteklediği ve görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının beklendiği belirtildi.
Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Bugün, Basra Körfezi’ndeki karmaşık durumun çözülmesi ihtimali var. Ancak barışa doğru ilerlemeyi engelleyen, bu yolda isteyerek veya istemeyerek engeller çıkaran güçler var. En önemli hedeflerden biri, bölgedeki yıkıcı çatışmanın temel nedenlerinin ortadan kaldırılması, yani ABD ve İsrail tarafından başlatılan savaşın tamamen sonlandırılması.”
Açıklamada ayrıca, Lübnan’a yönelik saldırıların durdurulması gerektiği vurgulanarak, Rusya’nın bölge ülkeleri arasındaki sorunların siyasi ve diplomatik yollarla çözümünden yana olduğu ve bu doğrultuda temaslarını sürdürmeye hazır olduğu ifade edildi.
Bakanlık, Pakistan’da gerçekleştirilmesi planlanan görüşmelere katılacak tüm taraflara da çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:
“Pakistan’da yapılması planlanan müzakerelere katılacak tüm tarafları sorumlu yaklaşım sergilemeye ve bu fırsatı baltalayacak her türlü eylemden kaçınmaya çağırıyoruz.”
Yerel Haberler Beşiktaş saldırısında 12 şüpheli adliyeye sevk edildi
Yerel Haberler Jandarmadan dev operasyon: 446 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Yerel Haberler Mart yağışları arttı, Güneydoğu’da 30 yılın zirvesi görüldü
Yerel Haberler Erzurum’da zincirleme kaza: 5 yolcu yaralandı
Yerel Haberler Aksaray’da Özel Sporculardan Tarihi Başarı!
Yerel Haberler Rusya ve Ukrayna’dan Paskalya için geçici ateşkes kararı
Yerel Haberler PFDK’den Süper Lig kulüplerine para cezaları
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021