Yerel Haberler - 25.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Moskova’da gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Tsivilev, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının ardından dünya genelindeki enerji sevkiyatında yaşanan sorunlara ilişkin konuştu.
Asya’daki çok sayıda ülkenin Rusya ile enerji tedariki konusunda temasa geçtiğini ifade eden Tsivilev, daha önce sevkiyat yapılan ancak kesintiye uğrayan tedarik hatlarına ilişkin yoğun talep aldıklarını söyledi. Tsivilev, bu kapsamda Rusya’dan enerji kaynakları tedarikine yönelik sözleşmeler üzerinde aktif şekilde çalışıldığını dile getirdi.
Rus bakana göre, Asya’dan gelen talepler ağırlıklı olarak sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG), petrol ve petrol ürünlerini kapsıyor.
Hürmüz Boğazı’ndaki durumun enerji nakil güzergâhlarını doğrudan etkilediğine dikkat çeken Tsivilev, “Körfezin abluka altına alınması açısından hepimiz artık her türlü tedarik zincirinin tehlike altında olabileceğini biliyoruz. Bu nedenle, enerji kaynakları tedarik zincirlerini yeniden gözden geçiriyoruz. Risklerin daha az olduğu, sınırlarımızdaki en yakın komşularımıza enerji kaynakları tedarikini gerçekleştireceğiz ve ayrıca petrol ürünleri tedarikine ilişkin diğer lojistik süreçleri de gözden geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Yerel Haberler Minguzzi ailesine tehditte bulunan şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler Genç çiftlere evlilik desteği arttı
Yerel Haberler Bakan Fidan, bölgesel gelişmeler için üç ülkeyle temas kurdu
Yerel Haberler Petrol fiyatlarında gerileme
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021