Yerel Haberler - 03.03.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Bankadan yapılan yazılı açıklamada, AB’nin Rus varlıklarının süresiz olarak dondurulmasına ilişkin kararına karşı hukuki süreç başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu kararın uluslararası anlaşmalar ile mülkiyet dokunulmazlığı ilkesini ihlal ettiği savunuldu ve bu gerekçeyle Lüksemburg’daki mahkemede dava açıldığı ifade edildi.
AB kararının, birlik üyelerinin oy birliğiyle değil çoğunluk oyuyla kabul edildiği aktarılan açıklamada, bunun da usul yönünden ihlal anlamına geldiği öne sürüldü.
Avrupa Birliği Konseyi, 12 Aralık 2025’te aldığı kararla Rus varlıklarının süresiz dondurulmasını onaylamıştı.
Öte yandan Rusya Merkez Bankası, dondurulan varlıkları nedeniyle oluştuğunu belirttiği zararın karşılanması amacıyla Rusya’daki tahkim mahkemesinde de dava açtı. Banka, Belçika merkezli Euroclear’dan 18,2 trilyon ruble (yaklaşık 235 milyar dolar) tutarında tazminat talep ediyor.
Yerel Haberler HDH Medya 10. yıl gala gecesinde başarılar ödüllendirildi
Yerel Haberler Şehit babaları Babalar Günü’nde unutulmadı
Yerel Haberler 7 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 49 şüpheli hakkında işlem
Yerel Haberler Malatya’nın altın meyvesi için yol haritası belirlendi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021