Yerel Haberler - 29.12.2025 - 16:53
NAZLI ÖNGÖREN / ANKARA – BHA
RTÜK, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Yalova’daki terör örgütü DAEŞ operasyonu kapsamında, ilgili sesli, yazılı ve görsel basında yapılan yayınların, soruşturmanın gizliliğini ihlal eder nitelikte olduğu açıklanarak paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturmaya esas olmak üzere; 29.12.2025 tarihinde eylem hazırlığında bulunduğu değerlendirilen DEAŞ terör örgütü üyelerine yapılan operasyon kapsamında; olayla ilgili sesli, yazılı ve görsel basında yapılan yayınların soruşturmanın gizliliğini ihlal eder nitelikte olması nedeniyle, söz konusu olayla ve soruşturma dosyasına ilişkin her türlü haber, röportaj, görüntü, paylaşım ve benzeri yayınların yapılmaması, mevcut içeriklerin ise derhâl yayından kaldırılmasına karar verilmiştir.”
RTÜK, soruşturma sürecini etkileyebilecek her türlü görüntü, ses ve bilginin, resmî makamlar dışında herhangi bir kaynakla yayımlanmasının yasak olduğunu bildirerek, açıklamada, şunlar ifade edildi:
“Yayın yasağı; soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülmesi, kamu düzeni ve toplum güvenliğinin korunması, güvenlik güçlerimizin görevlerini etkin ve güvenli biçimde yerine getirebilmesi amacıyla alınmış olup, bağlayıcı niteliktedir. Bu kapsamda; olay yerinden yayın yapılması, operasyonun seyri, güvenlik güçlerinin konuşlanma ve müdahale yöntemleri ve soruşturma sürecini etkileyebilecek her türlü görüntü, ses ve bilginin, resmî makamlar dışında herhangi bir kaynakla yayımlanması açıkça yasaktır. Yayın yasağına aykırı yayınların tespit edilmesi hâlinde, 6112 sayılı Kanun başta olmak üzere ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, Üst Kurulumuz tarafından idari yaptırım uygulanacağı, ihlal fiillerinin ayrıca değerlendirilerek müeyyide süreçleri gecikmeksizin uygulanacaktır.”
Yerel Haberler Çelik tüketimi 39,3 milyon tonla rekor kırdı
Yerel Haberler Uludağ’da telesiyej arızası: Yolcular mahsur kaldı
Yerel Haberler Telebar dosyasında dikkat çeken detay
Yerel Haberler Motorlu taşıtlar vergisinde ilk taksit için süre daralıyor
Yerel Haberler Fenerbahçe’de toplam borç 27 milyarı geçti
Yerel Haberler Lüks otomobil şarj istasyonunda alev aldı
Yerel Haberler Emekli zam farkı 4 Şubat’ta yatıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021