RTÜK’ten 5 dijital platforma ceza: Milli ve manevi değerlere aykırılık

Yerel Haberler - 18.09.2025 - 13:20

ANKARA – BHA

RTÜK’ün açıklamasına göre, Disney+’ta yayınlanan “All of Us Strangers” filminde eş cinselliğin uzun sahnelerle olumlandığı, aile değerlerini hiçe sayan ve toplumun ortak değerleriyle çelişen sahneler bulunduğu gerekçesiyle platforma yüzde 3 idari para cezası ve ilgili içeriğin katalogdan çıkarılması kararı verildi.

Prime Video’da yayımlanan “Those About To Die” dizisinde şiddet, kanlı infazlar ve cinsellik içeren eş cinsel ilişki sahneleri nedeniyle aynı yaptırımlar uygulanırken, Netflix’in “Kobalt Mavisi” filminde eş cinselliği özendiren sahnelerin milli ve manevi değerlerle bağdaşmadığı belirtilerek ceza verildi.

Benzer şekilde HBO Max’teki “Looking: The Movie” yapımı için “yoğun çıplaklık ve eş cinsel ilişki sahneleriyle genel ahlak ve ailenin korunması ilkelerini ihlal ettiği” gerekçesiyle ceza kararı alındı. MUBI’de yayınlanan “Benedetta” filminin ise pornografi düzeyine varan müstehcen içerikler barındırdığı tespit edilerek platforma yüzde 3 idari para cezası ve katalogdan çıkarma yaptırımı uygulandı.

Yerel Haberler Hatay’da tır alevlere teslim oldu

Yerel Haberler Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı böbrek nakli

Yerel Haberler Giresun’da altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Yerel Haberler Kaş’ta kıtaları birleştiren maraton: Meis-Kaş yüzme yarışı tamamlandı

Yerel Haberler 69 ilde uyuşturucu operasyonu

Yerel Haberler Antalya’da Orman yangını alarmı

Yerel Haberler Yaz Etkinlikleri Kent Orkestrası konseriyle başladı

Yerel Haberler Kars’ta 51 suç kaydıyla aranan ve şahıs yakalandı

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye NATO’nun güvenliğine katkı sunan müttefiklerin başındadır

Yerel Haberler Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in Suriye’deki saldırılarına tepki

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021