Rize’yi sel vurdu: Dere kenarındaki bungalovlar yıkıldı, Ayder Yaylası yolu ulaşıma kapandı

Yerel Haberler - 20.09.2025 - 8:07

RİZE-BHA

Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde yollar çökerken, çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar AFAD ve itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla güvenli bölgelere taşındı. Çamlıhemşin ilçesinde ise Ayder Yaylası yolu, sel nedeniyle ulaşıma kapandı.

Dere kıyısına inşa edilen bazı bungalovlar sel sularına kapılarak yıkıldı. Daha önce yıkım kararı alınan bu yapılar, uygulanamadığı için şiddetli yağışın etkisiyle tamamen yerle bir oldu.

Ayder Yaylası sel nedeniyle ulaşıma kapandı

Ayder Yaylası yolunun sel nedeniyle ulaşıma kapanması, yayla turizmini olumsuz etkiledi. Ziyaretçiler alternatif güzergahlara yönlendirilirken, ekipler yol açma çalışmalarına başladı.

Dere kenarına inşa edilen bazı bungalovlar, sel sularının etkisiyle yıkıldı. Daha önce yıkım kararı alınmasına rağmen uygulama gerçekleştirilemeyen bu yapılar, şiddetli yağışın ardından tamamen yerle bir oldu. Yetkililer, vatandaşları dere kenarlarından uzak durmaları konusunda uyarıyor.

Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde de sağanak yağışın etkisini sürdüreceğini bildirerek, bölgede yaşayanlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Yerel Haberler Öğrencilerden “Safahat İzinde Değerler Arayışı”

Yerel Haberler Bakan Fidan’dan yoğun diplomasi mesaisi: Kritik görüşmeler peş peşe

Yerel Haberler Altın fiyatları yükselişte: Gram 6 bin 389 lira

Yerel Haberler Malatya sanayi sitesindeki esnaf yetkililere seslendi

Yerel Haberler Hafta sonu Türkiye genelinde bulutlu ve yağışlı hava etkili olacak

Yerel Haberler Aydın’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 101 düzensiz göçmen yakalandı

Yerel Haberler Antalya’da havacılığın kalbi bu lisede atıyor

Yerel Haberler Yasa dışı bahise 4 ilde operasyon: 28 gözaltı

Yerel Haberler Hande Erçel uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı

Yerel Haberler Gazeteci Çiğdem Toker ‘Yap-İşlet-Devret Projeleri’ başlıklı söyleşisi gerçekleştirdi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021