RİDEF’ten sert tepki: Ankaralılar kandırılıyor, Keçiören Belediyesini kınıyoruz!

Yerel Haberler - 02.10.2025 - 16:00

ANKARA / BHA

RİDEF Genel Başkanı Muammer Bostan’ın açıklamaları şöyle;

“Bu organizasyonlarla Ankaralılar kandırılıyor. Yani Ankaralılara yazık ediliyor. Karadeniz Günleri diye bir etkinlikten bahsediliyor. Artvin, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane’ye kadar tüm illeri kapsadığını söylenen bir iddia var. Şimdi bu organizasyon firmaları bu işi yaparlarken birilerinin ismiyle bu işi yapmaya çalışıyorlar.

Bu hafta Karadeniz etkinliği, bir sonraki hafta örnek veriyorum Güneydoğu etkinliği diyecekler, aynı firmalar ile bu sefer tabelalarına Gaziantep, Urfa, Mardin yazacaklar, Ankara’yı kandıracaklar. Buna belediyelerimizin ön ayak olması daha da üzücü bir şey. Ankara halkının kandırılması, Ankara’nın cebindeki paraya göz dikilmesi, belediyeleriyle bu işin yapılmaya çalışması çok daha üzücü bir şey. Ben Keçiören Belediyesi’ni gerçekten böyle bir organizasyonda onlara bu alanı vererek, böyle bir şey ön ayak olduğu için kınıyorum.

Sadece Karadeniz günleri için değil, oradaki alanı doldurmak için başka başka etkinlikler de yapılıyor. Yani bu sadece Karadenizlerin meselesi değil, Güneydoğuların da, Doğuların da, Egelerin de meselesi. Orada sürekli bütün etkinlikler yapılıyor ama maalesef hep aynı esnafla bunlar yapılıyor. Ankara bunu hak etmiyor, yani Ankara sahipsiz bir şehir değil. Karadeniz de sahipsiz bir şehir değil, Rize’de sahipsiz değil. Biz de Rizelilerin hakkını savunmayı biliriz, savunmaya da devam edeceğiz.

Rizeliler panayır yapmaz, bu bir panayır. Biz Rize’ye, Rizeliye, Karadeniz’e, Karadeniz’e yakışır Rize günleri yaparız. Rize’nin firmalarıyla, Rize’nin üreticileriyle, Rize’nin kurumlarıyla, belediyelerimizle hepsiyle birlikte, kaymakamlıklarımızla birlikte. Birkaç gün sonra bu etkinlik yapılacak. Rize’den kimse yok, Trabzon’dan yok, Giresun’dan, Bayburt’tan, Gümüşhane’den kimse yok. E adı işte efendim, Karadeniz panayırı. Böyle bir şey olabilir mi?

Yerel Haberler Kars’ta durdurulan araçta metamfetamin maddesi ele geçirildi

Yerel Haberler İran’dan spor kafilelerine yeni karar: Bazı ülkelere gidiş durduruldu

Yerel Haberler FIFA’dan 2 kulübe transfer yasağı geldi

Yerel Haberler Hürmüz’de gemi trafiği alarm veriyor: Sadece 7 gemi geçebildi

Yerel Haberler Bakan Memişoğlu: Günlük 3 milyondan fazla muayene yapıyoruz

Yerel Haberler Doğum izni 24 haftaya çıkıyor: Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor

Yerel Haberler Fenerbahçe ile anılmıştı: Lewandowski karar aşamasında

Yerel Haberler AYM üyeliğine Şaban Kazdal seçildi

Yerel Haberler Motorine kısa süreli indirim geldi, zam kapıda

Yerel Haberler Giresun hayvanat bahçesinde türler artıyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021