Resmi İstatistik Programı güncellendi: Yeni düzenlemeler yürürlükte

Yerel Haberler - 16.08.2025 - 10:05

ANKARA-BHA

Resmi İstatistik Programı’nda (2022–2026) değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Program, Türkiye’de resmi istatistiklerin üretim ve yayımına ilişkin temel ilkeler ile standartların belirlendiği çerçeveyi oluşturuyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte, kamu kurum ve kuruluşlarının programa yönelik revizyon taleplerini her yıl 15 Eylül’e kadar Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) iletmeleri hükme bağlandı.

Yeni istatistikler eklendi

Program kapsamına “turizm uydu hesabı” ile “çocuklarda bilişim teknolojileri kullanımı” başlıklı yeni istatistik alanları dahil edildi. Bu kapsamda çocuklara yönelik bilişim teknolojileri kullanım istatistiklerinin iki yılda bir TÜİK tarafından açıklanacağı bildirildi.

Ayrıca bazı mevcut istatistiklerin isimleri değiştirilirken, sorumlu ve ilgili kurumlar, çalışma grupları, veri derleme ve yayım sıklıkları, veri kaynakları, tahmin düzeyleri ve yayım şekilleri güncellendi.

Yerel Haberler Memur ve emeklinin temmuz zammı cuma günü belli olacak

Yerel Haberler İkna çalışmaları sonuç verdi: 134 örgüt mensubu teslim oldu

Yerel Haberler Sakarya-Karasu yolunda kaza: 3 yaralı

Yerel Haberler Trump duyurdu: ABD ve İran Doha’da masaya oturacak

Yerel Haberler St. Pierre Kilisesi’nde Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlandı

Yerel Haberler Alanya’daki cinayette 2 şüpheli tutuklandı

Yerel Haberler 29 ilde siber suç operasyonu

Yerel Haberler AÇÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydın’dan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a ziyaret

Yerel Haberler Beypazarı Müftüsü Mehmet Süsün: Kurban bayramı sonrasında ilk Umre kafilesini yarın gönderiyoruz

Yerel Haberler Karslı sporcu İbrahim Müçük Türkiye Şampiyonu oldu

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021