Reçeteli uyuşturucu ağına büyük darbe: 425 bin hap ele geçirildi

Yerel Haberler - 13.04.2026 - 0:00

ANTALYA-BHA

Güvenlik güçlerinin titiz çalışması sonucu uyuşturucu ticaretine ağır darbe vuruldu.

Antalya ve Alanya Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Alanya ve Muratpaşa ilçelerinde iki ayrı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda toplam 425 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirilirken, gözaltına alınan biri doktor olmak üzere 6 şüpheliden 5’i tutuklandı, 1 şüpheli hakkında ise adli süreç devam ediyor.

Reçete üzerinden uyuşturucu ticareti tespit edildi

Yapılan saha araştırmaları ve analizlerde şüphelilerin, maddi menfaat karşılığında mevzuata aykırı şekilde reçete düzenledikleri belirlendi. Şüphelilerin, anlaşmalı oldukları eczacılar aracılığıyla renkli reçeteye tabi sentetik ecza haplarını bağımlı kişilere sattıkları ve bu yolla uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edildi. Zanlıların faaliyetleri teknik ve fiziki takip yöntemleriyle izlenerek delillendirildi.

Muayenehane ve eczanelerde arama yapıldı

Operasyon kapsamında bir özel muayenehane, iki eczane ve bir araçta arama gerçekleştirildi. Aramalarda çok sayıda sentetik ecza hapı ele geçirilirken, suç faaliyetlerine ilişkin belge ve materyallere de el konuldu. Yetkililer, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Yerel Haberler Şampiyonlar Ligi’nde dev final: PSG ile Arsenal karşı karşıya

Yerel Haberler İstanbul Havalimanı tarihinin en yoğun gününe hazırlanıyor

Yerel Haberler Meteoroloji uyardı: 3 bölgede sağanak bekleniyor

Yerel Haberler SPK’dan borsada karar: Tedbirler 12 Haziran’a kadar uzatıldı

Yerel Haberler Teoman Yıldırım Başkanlığında TÜSSAF’dan 5000 kişilik dev istihdam atağı

Yerel Haberler DSÖ’den Ebola alarmı: Ölüm oranı yüzde 50’ye ulaştı

Yerel Haberler Su ürünleri ihracatı 2,2 milyar doları aştı

Yerel Haberler Hacıosmanoğlu: Dünya Kupası’nı tek başımıza düzenleyebiliriz

Yerel Haberler 2026’nın ilk 4 ayında 75 bin kişi sigara bırakma desteği aldı

Yerel Haberler İran’dan Hürmüz açıklaması: 20 geminin geçişi koordine edildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021