Yerel Haberler - 16.05.2026 - 0:00
ANKARA – BHA
Kremlin’den yapılan açıklamada, ziyaretin Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in daveti üzerine gerçekleştirileceği belirtildi. Pekin’de yapılacak görüşmelerde iki liderin, Rusya ile Çin arasındaki kapsamlı ortaklık ve stratejik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik adımları ele alacağı ifade edildi.
Görüşmeler kapsamında uluslararası ve bölgesel konuların da masaya yatırılacağı kaydedildi. Ayrıca Putin ve Şi’nin, “2026-2027 Rusya ve Çin Eğitim Yılları” etkinliğinin açılış törenine katılacağı bildirildi.
Ziyaret sonunda iki ülke arasında üst düzey ortak bildiri ile hükümetler arası ve kurumlar arası çeşitli anlaşmaların imzalanmasının planlandığı aktarıldı.
İki lider son olarak Eylül 2025’te Çin’de düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde bir araya gelmişti.
Yerel Haberler EuroLeague’de Şampiyon Olympiakos
Yerel Haberler Kurban Bayramı namaz saatleri açıklandı
Yerel Haberler Kars’ta koyun sürüsü kazaya davetiye çıkardı: 3 yaralı
Yerel Haberler Elazığ’da bayram boyunca toplu ulaşım ücretsiz olacak
Yerel Haberler Malatya’da gece yarısı 4 büyüklüğünde deprem
Yerel Haberler DMM’den kurban dolandırıcılığına karşı uyarı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021