Psikolog Okur’dan Bayramda Çocuk Psikoloji Üzerine Önemli Tavsiyeler

Aksaray Haberleri - 21.06.2017 - 14:05

Psikolog Aysun Hızlı Okur yaptığı açıklamada:”Ebeveynler çocuğa duygu olarak ne yaşatırsa çocuk onu öğrenir ve uygular. Doğru tutum ve davranışların gelecek nesillere aktarılması, mutlu çocuk mutlu ailelerin çoğalması adına bugünün küçükleri yarının büyükleri ile sağlıklı iletişim kurmak önemlidir.

Tıpkı bayramlarda olduğu gibi, çocuğa bayramı nasıl yaşatırsak, bayram, çocuk için o anlama gelir. Çocukluğunda hatırlamak adına bir anı ekler hafızasına. Dedi. Psikolog Hızlı Okur “Hani şimdilerde ‘’nerde eski bayramlar!” diye şikayet ediyor, bol bol hatıraları çıkarıyoruz ya gün ışığına, aslında bugünkü bayramların farklı olduğundan değil, büyüklerimizin bayram gününe verdiği değerin, bugünkü ebeveynler tarafından verilmiyor olmasındandır.

Ebeveynlerin bayramlardaki en önemli görevi geçmiş bayram nostaljisi yapmayı bir yana bırakıp çocuklara bu bayramı nasıl yaşatılacağının ailecek planının yapılmasıdır. Daha önceden bir araya gelinip bayramın ne olduğu, neler yapıldığı konusunda bilgiler verilmelidir. Aile büyüklerini ziyaretin amacını ve önemini verilen harçlığın nasıl değerlendirilmesi gerektiği vurgulanmalıdır.

Psikolog Hızlı Okur: Harçlık vermedeki amaç, çocuklara parayı elde tutmak, ihtiyaçlarına göre harcamak, doğru kullanma alışkanlığı kazandırmak olmalıdır. Bayram geleneğini yaşarken kazanılan davranışlarda aile olarak çocuklara erken yaşta verilebilecek alışkanlıklardandır.

Bayram geleneğini yaşarken duygu ve düşüncelerimizin aktarımına dikkat etmeli çocuklara ölçülü davranmalıyız.

Hatıralara ekleyeceğiniz en güzel bayram olması dileğiyle, iyi bayramlar.

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat’ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Aksaray Haberleri “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?”

Aksaray Haberleri Ramazanın son iftarı Çanakkale’de yapılacak

Aksaray Haberleri Kars’ta “Açık Kapı” üniversite öğrencileriyle buluştu: Talepler yerinde dinleniyor

Aksaray Haberleri Fed faiz oranında değişikliğe gitmedi

Aksaray Haberleri Altın fiyatlarında yeni gün: Yön ise yukarı

Aksaray Haberleri İstanbul sürücülerine uyarı: Saraçhane çevresi trafiğe kapatılıyor

Aksaray Haberleri Artvin’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale mesajı

Aksaray Haberleri Denizlerde fırtına: Dört bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021