Psikolog Okur’dan Bayramda Çocuk Psikoloji Üzerine Önemli Tavsiyeler

Aksaray Haberleri - 21.06.2017 - 14:05

Psikolog Aysun Hızlı Okur yaptığı açıklamada:”Ebeveynler çocuğa duygu olarak ne yaşatırsa çocuk onu öğrenir ve uygular. Doğru tutum ve davranışların gelecek nesillere aktarılması, mutlu çocuk mutlu ailelerin çoğalması adına bugünün küçükleri yarının büyükleri ile sağlıklı iletişim kurmak önemlidir.

Tıpkı bayramlarda olduğu gibi, çocuğa bayramı nasıl yaşatırsak, bayram, çocuk için o anlama gelir. Çocukluğunda hatırlamak adına bir anı ekler hafızasına. Dedi. Psikolog Hızlı Okur “Hani şimdilerde ‘’nerde eski bayramlar!” diye şikayet ediyor, bol bol hatıraları çıkarıyoruz ya gün ışığına, aslında bugünkü bayramların farklı olduğundan değil, büyüklerimizin bayram gününe verdiği değerin, bugünkü ebeveynler tarafından verilmiyor olmasındandır.

Ebeveynlerin bayramlardaki en önemli görevi geçmiş bayram nostaljisi yapmayı bir yana bırakıp çocuklara bu bayramı nasıl yaşatılacağının ailecek planının yapılmasıdır. Daha önceden bir araya gelinip bayramın ne olduğu, neler yapıldığı konusunda bilgiler verilmelidir. Aile büyüklerini ziyaretin amacını ve önemini verilen harçlığın nasıl değerlendirilmesi gerektiği vurgulanmalıdır.

Psikolog Hızlı Okur: Harçlık vermedeki amaç, çocuklara parayı elde tutmak, ihtiyaçlarına göre harcamak, doğru kullanma alışkanlığı kazandırmak olmalıdır. Bayram geleneğini yaşarken kazanılan davranışlarda aile olarak çocuklara erken yaşta verilebilecek alışkanlıklardandır.

Bayram geleneğini yaşarken duygu ve düşüncelerimizin aktarımına dikkat etmeli çocuklara ölçülü davranmalıyız.

Hatıralara ekleyeceğiniz en güzel bayram olması dileğiyle, iyi bayramlar.

Aksaray Haberleri Fenerbahçe’de seçim sonuçları kesinleşti

Aksaray Haberleri CHP Grup Başkanı Özgür Özel: “Bugün ben burada lazımdım”

Aksaray Haberleri AKK Ankara’ya İz Bırakanların konuğu Kuğulu Park oldu

Aksaray Haberleri Ankara’nın en prestijli ödülü TİMBİR’e

Aksaray Haberleri Bahçeli: CHP, hukuki süreci, kalabalıkların gürültüsüne bırakmamalı

Aksaray Haberleri Malatya Akçadağ’da METİP Geçici Barınma Alanı hizmete girdi

Aksaray Haberleri AKK’de kahvenin kültürel yolculuğu konuşuldu

Aksaray Haberleri Fındık ihracatı 1,2 milyar doları aştı

Aksaray Haberleri Kars’a 2026 için 184,96 milyon liralık KÖYDES müjdesi

Aksaray Haberleri Kars’ta kitap okuma seferberliği taçlandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021