Yerel Haberler - 13.08.2026 - 6:26
ANKARA – BHA
PSG, 2025’te kazandığı Süper Kupa’nın ardından bu yıl da mutlu sona ulaşarak Milan ve Real Madrid’in ardından organizasyonda üst üste şampiyonluk yaşayan üçüncü takım oldu. Paris ekibi ayrıca Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa’da iki yıl üst üste zirveye çıkan kulüpler arasına girdi.
PSG Teknik Direktörü Luis Enrique, 2015’te Barcelona, 2025 ve 2026’da ise PSG ile kazandığı Süper Kupa şampiyonluklarıyla kupayı üçüncü kez kaldırdı. Enrique, Carlo Ancelotti ve Pep Guardiola’nın ardından Süper Kupa’yı en az üç kez kazanan üçüncü teknik direktör oldu.
Daha önce çıktığı UEFA finallerinin tamamında kupaya ulaşan Aston Villa ise bu kez sahadan üzgün ayrıldı. İngiliz ekibi böylece Avrupa kupalarındaki finallerde ilk kez şampiyonluk yaşayamadı.
PSG’nin zaferi, Fransız kulüplerinin UEFA Süper Kupa tarihindeki ikinci şampiyonluğu olarak da kayıtlara geçti. Karşılaşmada PSG’ye galibiyeti getiren golün sahibi Désiré Doué, maçın futbolcusu seçildi.
Yerel Haberler Ahbap soruşturmasında 44 milyon liralık para trafiği
Yerel Haberler Isparta’nın batık köyü yeniden gün yüzünde
Yerel Haberler THY’den yeni uçuş rekoru: 16 saat 27 dakika havada kaldı
Yerel Haberler TBMM tatile girdi: Meclis 1 Ekim’de yeniden toplanacak
Yerel Haberler Altın güne hareketli başladı: Gram altın 6 bin 760 lira
Yerel Haberler Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde play-off biletini aldı
Yerel Haberler AKK’nin Temmuz-Ağustos Yürütme Kurulu Toplantısı yapıldı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021