Premier League’den İngiliz devine transfer yasağı

Yerel Haberler - 16.03.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Yapılan açıklamada Londra temsilcisine toplam 10,75 milyon sterlin para cezası verildiği ve ayrıca bir yıllık transfer yasağı getirildiği duyuruldu. Ancak söz konusu transfer yasağının iki yıl süreyle askıya alındığı belirtildi.

Kulübe ayrıca 9 ay boyunca akademi oyuncuları için transfer yasağı uygulanacağı açıklandı.

Soruşturma kulübün kendi bildirimiyle başladı

Premier League tarafından yapılan değerlendirmeye göre süreç, kulübün geçmiş yıllara ait bazı olası kural ihlallerini kendi isteğiyle lig yönetimine bildirmesi üzerine başlatıldı. Yapılan incelemelerde özellikle finansal raporlama ve üçüncü taraf yatırımları ile ilgili düzenlemeler kapsamında iki ayrı disiplin sürecinin yürütüldüğü bildirildi. Bağımsız bir komisyon tarafından onaylanan yaptırım anlaşmaları sonucunda Chelsea, toplamda 10,75 milyon sterlinlik para cezasını kabul etti.

2011-2018 arasındaki ödemeler mercek altına alındı

Premier League’in soruşturmasında, 2011 ile 2018 yılları arasında kulüple bağlantılı bazı üçüncü tarafların futbolculara, kayıtlı olmayan menajerlere ve farklı kişilere ödeme yaptığı tespit edildi. Bu ödemelerin o dönem futbol otoritelerine bildirilmediği ifade edildi. Lig yönetimi söz konusu ödemelerin Chelsea’nin menfaatine gerçekleştirildiğini ve kulüp tarafından yapılmış sayılması gerektiğini değerlendirdi. Ayrıca bu ödemelerin açıklanmaması ve lig yönetimine bildirilmemesinin, kurallara aykırı bir durum oluşturduğu kaydedildi.

Finansal sürdürülebilirlik kurallarında ihlal bulunmadı

Premier League, soruşturma kapsamında Chelsea’nin geçmiş mali raporlarını da yeniden hesapladı.

Yapılan değerlendirmede, söz konusu ödemeler doğru şekilde beyan edilmiş olsaydı bile kulübün kârlılık ve sürdürülebilirlik kurallarını ihlal etmeyeceği sonucuna varıldığı açıklandı.

Kulübün iş birliği cezayı hafifletti

Lig yönetimi yaptırım belirlenirken Chelsea’nin sürece aktif şekilde katkı sağlaması, ihlalleri kabul etmesi ve soruşturma boyunca iş birliği göstermesini önemli bir hafifletici unsur olarak değerlendirdi.

Bu kapsamda kulüp ile lig yönetimi arasında yapılan anlaşma doğrultusunda:

kararları resmileştirildi.

Akademi transferlerine de kısıtlama

Ayrıca Premier League’in yaptığı ayrı bir incelemede, 2019-2022 yılları arasında akademi oyuncularının kayıt süreçleriyle ilgili bazı olası ihlaller de araştırıldı.

Bu soruşturma sonucunda kulübe 9 aylık akademi transfer yasağı uygulanmasına karar verildi.

Yerel Haberler Kırıkkale’de öğrenciler üretimde

Yerel Haberler Şubatta trafikteki araç sayısı 117 bin arttı

Yerel Haberler Filenin küçük yıldızları sahne aldı: Şampiyon Eğirdir 1923 SK!

Yerel Haberler Malatya’da kontrolden çıkan araç gölete düştü

Yerel Haberler Altın fiyatları haftaya sakin başladı

Yerel Haberler İspanya, BM’den İsrail’e müdahale çağrısı yaptı

Yerel Haberler Premier League’den İngiliz devine transfer yasağı

Yerel Haberler Liverpool taraftarı tepkili, Galatasaray maçı öncesi baskı artıyor

Yerel Haberler Burdur’da Play-Off’lar başlıyor

Yerel Haberler Büyükşehir’in iftar buluşmaları Süleymanpaşa ile taçlandı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021