Piri Mehmet Paşa Çarşısı Aksaray’a Yakışıyor

Aksaray Haberleri - 22.04.2017 - 13:13

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın en önemli projelerinden birisi olan eski terminal alanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan Piri Mehmet Paşa Çarşısında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Dış sıva 3 blokta tamamlandı. Son bloğun 3. Kat tabliyesi atıldı. Blokta pencereler takıldı. D blokta ısı yalıtımı ve teras su yalıtımı yapıldı. E-F-G-H bloklarında ısı ve su yalıtımı çalışmaları devam ediyor. B ve C blokta alçı çalışması devam ediyor. A blokta 3.kat kalıp çakılıyor.

Piri Mehmet Paşa Çarşısı 400 artı 200 toplam 600 araçlık yeraltı otoparkı 55 adet dükkan, 92 adet ofis, 3 adet kafe meydan ve 1 adet köşkten oluşuyor. Modern çarşının büyük bir kısmının tamamlandığı ve bu yılın sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini ifade edildi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray’ı marka şehir yapmak için en önemli projelerin uygulamaya konulduğunu, bunlardan bir tanesinin de Piri Mehmet Paşa Çarşısı olduğunu kaydetti.

PİRİ MEHMET PAŞA ÇARŞISI İLE ŞEHRİMİZE YENİ BİR KİMLİK KAZANDIRACAĞIZ

Çarşı inşaatı hakkında bilgiler veren Başkan Yazgı “ Aksaray’ımızda çok önemli bir projeyi daha gerçekleştiriyoruz.10 bin metrekarelik bir alan üzerine inşaat devam ediyor. Altındaki otopark tamamlandı. Bu inşaat tamamen bittikten sonra hem yolların ferahlaması hem de buradaki mal sahiplerine ve burayı satın alacak yeni esnaflarımıza çok güzel bir alış veriş mekânı ve çarşı oluşacak. Bu alış veriş mekânı ile beraber şehrimize yeni bir kimlik kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Yazgı zor geçen bir süreç sonrası bu projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizerek “Dolayısıyla bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Zor bir süreçti. 200’e yakın esnafımızla görüşme yaptık. Onların da hoş görüsü ve bu projeye destek olmasıyla böyle bir çalışma ortaya çıktı ”dedi.

Çarşı otoparkının 600 araç kapasiteli olduğunu ifade eden Başkan Yazgı “Çarşımızın altındaki otoparkın kapasitesini de inşallah 600 araçlık kapasiteye çıkartmak suretiyle bu bölgenin otopark ihtiyacının bir kısmını karşılamış olacağız ”dedi.

Aksaray Haberleri Kars Valisi Ziya Polat’ın Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

Aksaray Haberleri “Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?”

Aksaray Haberleri Ramazanın son iftarı Çanakkale’de yapılacak

Aksaray Haberleri Kars’ta “Açık Kapı” üniversite öğrencileriyle buluştu: Talepler yerinde dinleniyor

Aksaray Haberleri Fed faiz oranında değişikliğe gitmedi

Aksaray Haberleri Altın fiyatlarında yeni gün: Yön ise yukarı

Aksaray Haberleri İstanbul sürücülerine uyarı: Saraçhane çevresi trafiğe kapatılıyor

Aksaray Haberleri Artvin’de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi

Aksaray Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale mesajı

Aksaray Haberleri Denizlerde fırtına: Dört bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021