Pendik Belediye Başkanı Şahin, Aksaray Zengin Bir Tarihe Sahip

Aksaray Haberleri - 06.09.2017 - 14:07

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın daveti üzerine Aksaray’a gelen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin Aksaray’a hayran kaldı. Şehrimizin tarihi turistik alanlarını eşiyle birlikte ziyaret eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Aksaray’ın Ihlara Vadisiyle, tarihin ilk yerleşim yerlerinden olan Aşıkhöyük kazı alanıyla ve ipek yolu üzerinde ticaret kervanlarıyla konakladığı tarihi kervansaraylar ve hanlarla zengin bir tarihi elinde bulundurduğunu ifade etti.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve eşini Aksaray’da ağırlayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı, misafirlerine Aksaray tarihini anlattılar. Ardından il Kültür Turizm Müdürü Mustafa Doğan eşliğinde sırasıyla Ağzıkarahan, Saratlı Beldesindeki Kırkgözler yeraltı şehri, Kızılkaya Köyü yakınlardaki tarihin ilk yerleşim yerlerinden olan Aşıkhöyük kazı alanı, Kapadokyanın giriş kapısı Selime Katedrali, Ihlara Vadisi, Güzelyurt İlçesinde Kızlar manastırı olarak bilinen dik kayalar üstüne taş oymalı olarak inşa edilen Yüksek Kilise, yine aynı ilçenin içerisinde yer alan Küçük Ayosofya diye bilinen Kilise Camisini ziyaret ettiler.

Başkan Yazgı ve Eşi Hasibe Yazgı, misafirleri ile 392 merdivene sahip geçmiş tarihlerde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Dünyanın 2. büyük kanyon Vadisi Ihlara Vadisi içerisine inerek vadi içerisinde 3 kilometrelik parkurda yürüyüş yaptılar. Vadi içerisinde yer alan taş oyma kiliseleri ve vadi içinde barınma için yapılan oyma yerleşim alanlarını ziyaret ettiler.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Aksaray’ın kültür ve tarih şehri olduğunu söyledi. Aksaray’ın; Orta Anadolu’da zengin bir tarihi elinde bulundurduğunu dikkat çeken Başkan Dr. Kenan Şahin, Aksaray’ın mutlaka gezip görülmesi gereken şehirler arasında olduğunu aktardı.

Daha sonra Zinciriye Medresesine Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte geçen Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Medresenin tarihi hakkında bilgiler aldıktan sonra kütüphanede öğrencilerle sohbet ettiler.

Ziyarete ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, günün anısına Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’e hediyeler verdi.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ailesiyle birlikte kendisini ağırlayan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve eşi Hasibe Yazgı teşekkür ederek ziyaretten çok memnun kaldığını ifade etti. Başkan ve ailesini Pendik’e davet etti.

Aksaray Haberleri Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Aksaray Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu

Aksaray Haberleri Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak

Aksaray Haberleri Hizmetin gücü filoya yansıyor

Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Aksaray Haberleri ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Aksaray Haberleri Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde

Aksaray Haberleri Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama

Aksaray Haberleri Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli gazetecilik eğitim platformu tanıtıldı

Aksaray Haberleri Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021