Özel Annelere Özel ziyaret

Aksaray Haberleri - 13.05.2017 - 14:55

Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Anneler Günü nedeniyle çeşitli ziyaretlerde bulundu.

2’si engelli 4 çocuğuyla tek odalı bir evde yaşayan Akbıyık ailesini ziyaret eden Yeşim Pekmez; hayatın zorluklarına rağmen ‘Çocuklarım için yaşıyorum ’diyen Ayten Akbıyık’ı tebrik ederek Anneler Gününü kutladı.

Beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk eşi Türkan Aktürk ile ziyaret ettiği Akbıyık ile bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez Hanımefendi; engelli çocukların durumu hakkında bilgi aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce desteklenen Akbıyık’ın çocukları için gösterdiği ilgi, sevgi ve fedakarlığının mükafatının Allah katında çok büyük olduğunu belirten Pekmez; her annenin fedakar olduğunu ancak engelli olan her zaman ilgi ve anne sevgisine daha çok ihtiyaç duyan özel çocuklarının her türlü ihtiyaçları ile ilgilenen annelerin özel anneler olduğunu söyledi.

Akbıyık’ın çocuklarına çeşitli hediyeler veren Yeşim Pekmez daha sonra iki torununu büyütüp yetiştiren Firdevs Baydar’ı yaşadığı evinde ziyaret etti. Çiçek vererek Anneler Günü’nü kutladığı Baydar ile bir süre görüşerek bilgi alan Pekmez; Baydar’ı gösterdiği büyük fedakarlıktan dolayı kutladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Baydar; herhangi bir ihtiyacı bulunup bulunmadığını soran Yeşim Pekmez Hanımefendiye: “Ziyaretiniz nedeniyle çok mutlu olduk. Hiçbir ihtiyacımız yoktur. oğlum, gelinim çalışıyor. Emekli maaşımızda var. İhtiyaçlarımızı kendimizi karşılıyoruz. Allah razı olsun’ diyerek teşekkür etti.

Gösterdiği misafirperverliğe ve alçak gönüllülüğü nedeniyle Firdevs Baydar’a teşekkür eden Yeşim Pekmez Hanımefendi: “Sizlerlerle birlikte bütün annelerimizin gününü kutluyorum. Anneliğin yüceliği ve özel oluşu sizler gibi annelerin sayesinde daha da değerleniyor.”dedi.

Aksaray Haberleri Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Aksaray Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu

Aksaray Haberleri Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak

Aksaray Haberleri Hizmetin gücü filoya yansıyor

Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Aksaray Haberleri ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Aksaray Haberleri Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde

Aksaray Haberleri Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama

Aksaray Haberleri Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli gazetecilik eğitim platformu tanıtıldı

Aksaray Haberleri Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021