Otomotiv sektörü ağustosta ihracatta zirvede yer aldı

Yerel Haberler - 03.09.2025 - 9:46

ANKARA – BHA

Aynı dönemde toplam ihracat, geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 0,9 azalışla 21,8 milyar dolar olarak kaydedildi. Otomotiv sektörünü 2,6 milyar dolarlık ihracatla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1,5 milyar dolarlık dış satımla hazır giyim ve konfeksiyon takip etti.

Ağustosta ihracatını en çok artıran sektör ise yüzde 97,3 artışla savunma ve havacılık sanayisi oldu. Sanayi grubunun toplam ihracatı geçen ay yüzde 0,6 düşüşle 15,4 milyar dolara ulaştı. Tarım grubunda yüzde 3,9 azalışla 2,7 milyar dolarlık, madencilik grubunda ise yüzde 0,4 artışla 523,8 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Ülkelere göre dağılımda, Almanya 1 milyar 595 milyon dolarla en fazla ihracat yapılan ülke olurken, Birleşik Krallık 1 milyar 15 milyon dolar ve ABD 1 milyar 14 milyon dolarlık ihracatla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Kentler bazında ise İstanbul 7,9 milyar dolarla ilk sırayı alırken, Kocaeli 1,5 milyar dolar ve Ankara 1,3 milyar dolarlık ihracatla takip etti.

Yerel Haberler Doğum izninde kritik düzenleme: İşe dönen annelere tamamlama hakkı

Yerel Haberler İstanbul’da yağmur kazayı getirdi: 8 araç birbirine girdi

Yerel Haberler İsrail ve ABD saldırılarına karşı İstanbul’da yürüyüş düzenlenecek

Yerel Haberler 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 50 kişi tutuklandı

Yerel Haberler Sosyal tuzak çetesi çökertildi: 15 tutuklama

Yerel Haberler Bakan Şimşek hakkındaki “ortaklık” iddiasına Bakanlıktan tepki

Yerel Haberler Türkiye Sigorta’nın Sponsorluğunda Dünya Mirası Türkiye 2026 tanıtım yayınları başladı

Yerel Haberler Kolonlardan ses geldi, 51 kişinin olduğu bina boşaltıldı

Yerel Haberler Başkent için uyarı: Sağanak ve kar etkili olacak

Yerel Haberler ABB’den “soruşturma” iddialarına yalanlama

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021