OSİAD’dan Kader Mahkumlarına Kendi İşini Kurma İmkanı

Aksaray Haberleri - 28.04.2016 - 11:40

OSİAD’dan Kader Mahkumlarına Kendi İşini Kurma İmkanı. Organize Sanayi İş Adamları Derneği ( OSİAD ) ve KOSGEB Aksaray Müdürlüğü işbirliğiyle Aksaray Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu ve hükümlülere yönelik ‘’Uygulamalı Girişimcilik’’Kursu başlatılıyor. OSİAD ve Ceza evi yöneticilerinin bir araya gelerek mutabakat’a vardığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı protokolü imzalandı.

OSİAD Başkanı Serdar Öngün yaptığı açıklamada “ OSİAD olarak bir çok eğitime imza atarak kurslarımıza katılan kursiyerlerimize sertifikalarını verdik bir çoğu iş yerini açarak kendi işinin patronu olurken bir kısmı da aldığı sertifika ve eğitim sayesinde özel sektörde iş imkanı buldu. OSİAD Yönetim Kurulu ve Üyelerimizle aldığımız karar doğrultusunda Sosyal farkındalık yaratmak adına bu dönem açacağımız Girişimcilik Eğitimi Kursunu ceza evinde vermeye karar verdik.

Ceza evi yöneticileri Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın ve Cezaevi Müdürü Hamit Karslıoğlu ile yaptığımız görüşmelerde gerekli izinleri alarak protokol anlaşmamızı imzaladık. 30 kursiyerin katılacağı ve 10 gün sürecek olan eğitimimize katılma şartı olarak sadece yeni bir iş fikri olması ve ceza süreleri azalan tutuklu ve hükümlü arkadaşlarımızın katılmalarına karar verdik.

“Gerçekleştirdiğimiz bu Projeyle Aksaray Ceza evindeki Tutuklu ve Hükümlülere ve işveren olmak isteyenlere Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve her bir kursiyeri eğitim sonunda kendi iş planını hazırlama seviyesine getirmek, kendi belirlediği iş kolu alanında kendi işini kurması ve kursiyerlerin bir iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini artırmak olduğunu” söyledi. Girişimcilik Kursu sayesinde hükümlü ve tutukluların kendi işini kurarak suçtan uzak durmalarının ve topluma kazandırılmalarının amaçlandığını belirten Öngün’’ OSİAD olarak bundan sonra da Cezaevinde Girişimcilik kursları düzenleyerek daha çok hükümlü ve tutuklunun bu fırsattan yararlanmasını hedefliyoruz’’ dedi.

Aksaray Haberleri Başkan Şansi yetimlerle Ramazan sofrasında buluştu

Aksaray Haberleri Kadirli’de feci kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Aksaray Haberleri Bakan Güler: Güçlü ordu ve devlet, güvenliğimizin teminatıdır

Aksaray Haberleri AB’den nükleer atılım: 330 milyon euroluk destek

Aksaray Haberleri Galatasaray, Anfield’da ağır yenilgiyle Devler Ligi’ne veda etti

Aksaray Haberleri Batman’da yedi mahalleyi rahatlayacak yol açılıyor

Aksaray Haberleri Bayram öncesi market denetimleri

Aksaray Haberleri Resmi Gazete’de yayımlandı: Çok sayıda atama ve görevden alma kararı

Aksaray Haberleri Emekli Sandığı kapsamındaki bayram ikramiyeleri bugün hesaplarda

Aksaray Haberleri 18 ilde dolandırıcılık ve yasa dışı bahis operasyonu: 67 tutuklama

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021