Aksaray Haberleri - 18.07.2017 - 13:17
Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce asfaltı tamamlanan OSB yolu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, OSB Müdürü Ayhan Ermiş ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla trafiğe açıldı. Başkan Yazgı, şehir merkezi ile OSB arasındaki 6 kilometrelik yolun karayolu standartlarına uygun olduğunu belirterek yolun hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Alt yapısı tamamlanan ve zemin sertleşmesi yenilenerek karayolu stantlarına uygun hale gelen OSB yolu çift şerit olarak trafiğe açıldı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, asfalt çalışması tamamlanan ve yol çizgileri çekilerek trafiğe hazır hale gelen yolda açılış öncesinde incelemelerde bulundu.
OSB Yolunun, Üniversite ile sanayi kentsel dönüşümle yapılacak Aksaray Küçük Sanayi Sitesi yoluyla bağlantılı olduğunu belirten Başkan Yazgı, “Bu yol ağı şehrimizin en yoğun kullanılan yol ağlarından biri. Çünkü bu yol hem üniversitemiz ile bağlantılı hemde inşallah önümüzdeki süreçte taşıyacağımız Sanayi Sitemizin kullanacağı yol olacak. Önümüzdeki süreçte çok daha yoğun kullanılacak. Şuan yolun günlük araç kapasitesi 20 Bin araç civarında. Dolayısıyla biz bu yolu yaparken bu ölçümlere dikkat ettik. Ulaştırma ve Fen İşleri Müdürlüğü koordineli çalıştı. Teknik ekibimiz laboratuvar ortamında çalışarak bu yola 5 kat tabaka ile sağlam bir zemin oluşturdu. Daha sonra asfalt atıldı” dedi.
OSB yolunun şehre bağlantısının 6 kilometre olduğunu aktaran Başkan Yazgı, “Yolumuz çift şeritli, yer yer 9 metre genişliğinde ancak ortalama yolun genişliği 10 metre. Biz şehrimizin birçok noktasından yaptığımız gibi bu yolda teknik anlamda ve üzerinden geçen günlük araç sayısını baz alarak bir çalışma gerçekleştirdik. Şuan açılışını gerçekleştireceğiz. OSB yolunun şehrimize ve bu yolu kullanan sanayicilerimize, hemşerilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, OSB Müdürü Ayhan Ermiş ve belediye meclis üyeleri yolun asfaltı tamamlanan şeridini OSB girişinden itibaren trafiğe açtı. Başkan Yazgı, makam aracının direksiyonuna geçerek yolun ilk geçişini yine kendisi yaptı.
Aksaray Haberleri Başkan Yavaş: Ankara’nın adını her platforumda duymak istiyoruz
Aksaray Haberleri Erdoğan: Belediyelerde hizmet yerine reklam öncelendi, sorunlar büyüdü
Aksaray Haberleri Bilecik İl Müdürü İlkay Türkoğlu Aydın’a atandı
Aksaray Haberleri Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı İstanbul’a atandı
Aksaray Haberleri Gazeteciler Tillo’nun dönüşümünü yerinde gördü
Aksaray Haberleri Konya, Erzurum Yakutiye’yi ağırladı
Aksaray Haberleri Gülbirlik’li öğrenciler geri dönüşümü yerinde öğrendi
Aksaray Haberleri Ziraat Türkiye Kupası’nda grup maçları belli oldu
Aksaray Haberleri Türkiye’nin sağlık harcaması 2024’te 2,3 trilyon liraya aştı
Aksaray Haberleri Burdur, ihracatta geçen yılı katladı!
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021