Ordu Büyükşehir, Ünye’nin 4 mahallesinin içme suyu sorunu çözüme kavuşturuyor

Yerel Haberler - 22.09.2025 - 14:50

ORDU-BHA

Ordu’da alt ve üstyapı çalışmalarına ara vermeden devam eden Büyükşehir Belediyesi, OSKİ marifetiyle Ünye ilçesinde 4 mahallenin içme suyu problemini kalıcı olarak çözüme kavuşturuyor. Toplam 5 bin metre yeni içme ve 5 bin metre isale hattı sonrası Ünye ilçesi, Gölcüğez, Kadılar, Yiğit ve Tepeköy Mahallelerindeki 1000 abone temiz ve kalıcı içme suyuna kavuşmuş olacak.

19 ilçede yatırımlara hız veren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların en önemli ihtiyaçları arasında yer alan içme suyu yatırımlarına da hız verdi. Altyapısı eski olan ve sık arızalanan 4 mahallenin içme suyu altyapısını sil baştan yenilemek için düğmeye basan ekipler, aşırı kuraklık ve su arızaları nedeniyle yılda 700 tanker su sevkiyatı yapılan mahallelerin içme suyu hattını sil baştan yeniliyor. Yoğun tempo ile devam eden çalışmada 2 bin 850 metrelik hat çalışması tamamlandı.

Çalışmaların yarıdan fazlası bitti

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalarda ekipler 5’te 3’lük bölümü tamamladı. Temponun her geçen gün arttığı çalışmada ekiplerin Ekim ayı ortasına kadar tamamlanması ve evlere abone bağlantısı yapması bekleniyor.

Yerel Haberler Kırıkkale’de çiftçilere tohum desteği başladı

Yerel Haberler Malatya’da kiralık ev fiyatları düşüşte

Yerel Haberler Doğum izni 24 haftaya çıkıyor: Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor

Yerel Haberler Fenerbahçe ile anılmıştı: Lewandowski karar aşamasında

Yerel Haberler Trabzon Limanı’nda yaban hayvanı trofesi operasyonu

Yerel Haberler Erdoğan’dan STRATCOM Zirvesi’ne mesaj: Küresel düzen ciddi bir meşruiyet sınavından geçiyor

Yerel Haberler AYM üyeliğine Şaban Kazdal seçildi

Yerel Haberler Motorine kısa süreli indirim geldi, zam kapıda

Yerel Haberler Başkan Taşkın Esnaf Odalarıyla bir araya gelerek çarşıdaki süreci değerlendirdi

Yerel Haberler Güdül’de Orman Haftası kapsamında öğrencilerle bir araya gelindi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021