Yerel Haberler - 17.04.2026 - 0:00
MAVİ YILDIRIM / ERZURUM – BHA
Lala Paşa Meydanı’nda bir araya gelen sendika üyeleri, öğretmenler ve vatandaşlar, taşıdıkları pankartlarla eğitimde şiddete tepki gösterdi. Program kapsamında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dualar edildi.
Etkinlikte konuşan Şube Başkanı Murat Meral, yaşanan olayların yalnızca ilgili illeri değil, tüm Türkiye’yi derinden yaraladığını vurguladı. Eğitim kurumlarının toplumun geleceğini inşa eden en önemli yapılar olduğuna dikkat çeken Meral, okullara yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Meral açıklamasında, “Okullar; aydınlık yarınların inşa edildiği, çocuklarımızın umutla yetiştiği kutsal mekânlardır. Bu mekânlara yönelen saldırılar, milletimizin geleceğine yapılmış bir tehdittir. Eğitim yuvalarında yaşanan bu vahşeti şiddetle lanetliyoruz” dedi.
Eğitim camiasının her türlü şiddete rağmen görevini sürdüreceğini belirten Meral, Türk eğitimcilerinin ülkenin dört bir yanında bilgi ve değer üretmeye devam edeceğini söyledi. Hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve eğitim camiasına başsağlığı dileyen Meral, yaralıların bir an önce iyileşmesi temennisinde bulundu.
Basın açıklamasında ayrıca, eğitimde şiddete karşı “sıfır tolerans” çağrısı yapılarak, okullar güvenli alanlar haline getirilene kadar mücadelenin süreceği vurgulandı.
Topluluk, yapılan açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.
Yerel Haberler Akçadağ’a modern yaşam alanı projesi
Yerel Haberler AKK Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin’den okul saldırılarına ilişkin açıklama
Yerel Haberler Antalya diplomasi forumu öncesi yoğun diplomasi trafiği
Yerel Haberler Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında soruşturma kararı
Yerel Haberler Kepez belediyesinde KKTC heyeti ağırlandı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021