Yerel Haberler - 23.04.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Yeni oluşturulan 7 basamaklı güvenlik modeli kapsamında okul giriş çıkışları, çevre güvenliği ve öğrenci takibi daha sıkı denetim altına alınacak.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatıyla başlatılan çalışma kapsamında, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okullarda yaşanan saldırıların ardından güvenlik önlemleri yeniden ele alındı. Bakan Çiftçi, okullarda “çelik zırh” olarak nitelendirilen yeni güvenlik döneminin başlatılacağını belirtti. Bu kapsamda okullardaki risk ve tehdit analizleri güncellenecek.
Eğitimci, karakol amiri ve sosyal hizmet uzmanından oluşan bir güvenlik kurulu oluşturularak tehdit tanımlamaları yeniden yapılacak ve mevcut güvenlik sistemi tamamen yenilenecek.
Yeni modelle birlikte fiziki güvenlik önlemleri artırılacak, okul giriş çıkışları ile okul çevresinde güvenlik ve denetimler sıkılaştırılacak. Okul ile en yakın karakol arasında kurulacak erken uyarı sistemi sayesinde olası risklere daha hızlı müdahale edilmesi hedefleniyor. Ayrıca acil durumlara karşı eğitim ve farkındalık çalışmaları yapılacak, öğrencilere ve velilere yönelik konferans ve seminerler düzenlenecek.
Model kapsamında psikolojik veya psikiyatrik rahatsızlığı bulunan öğrenciler, toplum sağlığı merkezleri aracılığıyla düzenli olarak takip edilecek. Risk altındaki çocuklar için gerekli destek mekanizmaları devreye alınacak. Emniyete bağlı sanal devriye ekipleri ise sosyal medya ve çevrim içi oyun gruplarında çocukları tehdit ve tuzaklara karşı izleyerek olası riskleri önceden tespit etmeye çalışacak.
Yeni güvenlik modeli kapsamında İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında koordinasyon artırılacak.
Yerel Haberler Atatürk’ün armağanı 23 Nisan, coşkuyla kutlanıyor
Yerel Haberler Memişoğlu ABD Ticaret Odası Heyeti ile Toplantı Yaptı
Yerel Haberler 69 İlde Büyük Narkotik Operasyonu
Yerel Haberler Ticaret Bakanı Bolat, Kosova’da
Yerel Haberler TBMM Başkanı Kurtulmuş, Dünya Çocuklarını Kabul Etti
Yerel Haberler ‘Banka personeliyiz’ diyerek 1,5 milyon lira dolandırdılar
Yerel Haberler Aksaray Gülağaç’ta Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Gözaltı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021