Yerel Haberler - 20.01.2026 - 10:20
İSTANBUL-BHA
Toplantının başında İspanya’da yaşanan tren kazasına değinen Okan Buruk, rakiplerinin İspanyol temsilcisi olduğunu hatırlatarak hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Buruk ayrıca, UltrAslan’ın kuruluş yıl dönümünü kutlayarak taraftara verdikleri destek için teşekkür etti.
Maçın önemine vurgu yapan Buruk, Atletico Madrid’in formda ve güçlü bir ekip olduğunu belirterek, “Bir galibiyet bizi ilk 24’e sokacak. Rakibimizin hedefi ilk 8, bizim hedefimiz ise ilk 24. Bunun bilincindeyiz” dedi.
Sakatlıktan dönen oyuncularla ilgili bilgi veren Buruk, “Osimhen döndü, Jakobs bu gece ya da yarın sabah gelecek ve kadroda olmasını bekliyoruz. Sara antrenmana çıkacak. Kadro sayısının artması hem benim hem takım için moral oldu” ifadelerini kullandı.
Buruk, maçın motivasyonuna dikkat çekerek, “Çok dinamik ve mücadeleci bir takımla oynayacağız. Galatasaray ruhuna uygun, istekli ve cesur oynamamız gerekiyor” dedi.
İç sahada oynanan büyük maçların Galatasaray tarihinde özel bir yere sahip olduğunu belirten Buruk, “Bu maç; futbolcular, taraftar ve kulüp adına büyük bir şans. En iyisini yapmak istiyoruz” diye konuştu.
Rakip teknik direktör Diego Simeone’nin tecrübesine dikkat çeken Buruk, “Karşımızda yıllardır kazanma alışkanlığı olan bir takım var. Biz de maksimumumuzu vererek kazanmak istiyoruz. Oyuncularıma güveniyorum” dedi.
Sakatlık durumlarına değinen Buruk, “Osimhen antrenmanda konsantrasyonunu gösterdi. Jakobs ve Sara’yı kadroya almayı planlıyoruz. Singo bu maçta olmayacak, Arda’nın da sakatlığı var” ifadelerini kullandı.
Son döneme ilişkin özeleştiri yapan Buruk, “Transfere çok odaklandık, saha içindeki konsantrasyonu kaybettik. Taraftarımızdan ricam, yarın oyunculara destek olmaları. Galatasaray’ın nasıl bir kulüp olduğunu gösterme günü” dedi.
Singo’nun durumu hakkında konuşan Buruk, “Dünyada sakatlanan ilk futbolcu Singo değil. Önemli olan doğru zamanda sahalara döndürmek” dedi.
Rakibin zaaflarına da değinen Buruk, Atletico Madrid’in bu sezon çok gol yediğini hatırlatarak, “Maç başına 2 gol yediler. Duran toplarda sıkıntıları var. Kalite ve bireysel yetenek yarın çok belirleyici olacak” değerlendirmesinde bulundu.
Yerel Haberler Altın bayramın 3. gününde geriledi
Yerel Haberler Türkiye’de 5G dönemi başlıyor
Yerel Haberler Malatya çarşı merkezinin teslim tarihi netleşti
Yerel Haberler Denizlerde 325 bin ton atık temizlendi
Yerel Haberler Bakan Güler Hatay Valiliği’ni ziyaret etti
Yerel Haberler Trump’tan ateşkes yok: “Karşı taraf yok olurken durulmaz”
Yerel Haberler Bayramda aileler arasında kavgaı: 3 ölü
Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Nevruz’ta barış vurgusu
Yerel Haberler Vali Masatlı denetimde bayramlaştı
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021