Öğrenciler 16 Ocak’ta karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıkacak

Yerel Haberler - 13.01.2026 - 6:37

ANKARA-BHA

Türkiye genelinde 8 Eylül 2025’te başlayan eğitim öğretim yılının birinci dönemi tamamlanırken, öğrenciler için yarıyıl tatili 16 Ocak Cuma günü başlayacak, 30 Ocak Cuma günü sona erecek.

İkinci dönem ise 2 Şubat Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönem ara tatili 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak. 2025-2026 eğitim öğretim yılı ise 26 Haziran 2026 tarihinde sona erecek.

Ortaokul ve liselerde “gelişim raporu” uygulaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokul ve lise kademelerinde öğrencilerin akademik ve beceri gelişimini daha yakından izlemek amacıyla gelişim raporu uygulamasını yaygınlaştırıyor. Bu kapsamda, ortaokul 5 ve 6. sınıflar ile lise hazırlık, 9 ve 10. sınıf öğrencilerine, ikinci dönem sonunda karneyle birlikte gelişim raporu da verilecek.

Resmi yazı 81 ile gönderildi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla 81 ile gönderilen resmi yazıda, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında güncellenen öğretim programlarının beceri temelli bir yapı üzerine inşa edildiği vurgulandı.

Yazıda, bu yapının;

Veliler öğrencinin gelişimini yakından takip edecek

Gelişim raporları sayesinde velilerin, öğrencilerin öğrenme sürecindeki ilerlemeyi düzenli olarak takip edebilmesinin amaçlandığı belirtilen yazıda, öğrencilerin güçlü yönleri ile desteklenmesi gereken alanlarının daha sağlıklı şekilde belirlenebileceği vurgulandı. Bu uygulamanın, okul-veli iş birliğini güçlendirdiği ve öğrencinin gelişiminin yalnızca okul ortamıyla sınırlı kalmadan bütüncül biçimde desteklenmesini sağladığı ifade edildi.

Gelişim raporu kademeli olarak yaygınlaştırılıyor

MEB yazısında, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi eğitim kurumlarında beceri edinim ve gelişim raporu, ilkokul birinci sınıftan başlamak üzere gelişim raporu uygulamasına geçildiği hatırlatıldı.

İlkokul 1 ve 2. sınıf düzeyinde derse özgü beceri gelişimlerinin izlenmesine yönelik sürecin devam ettiği belirtilirken, bu eğitim öğretim yılı birinci yarıyılında ortaokul ve liselerde karne uygulamasının süreceği, ikinci dönem sonunda ise karneyle birlikte gelişim raporunun verileceği bildirildi.

Yerel Haberler Gastronominin Oscar’ı bir kez daha BAÜN’e

Yerel Haberler Kars’ta hayvancılığa güç katacak proje

Yerel Haberler Meteoroloji’den Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı

Yerel Haberler 18 milyon öğrenci için yaz tatili başlıyor: Karneler 26 Haziran’da dağıtılacak

Yerel Haberler Artvin Ticaret Borsası Heyeti, çay fabrikasını inceledi

Yerel Haberler Van’da görev kazası: Jandarma Uzman Çavuş Samet Karabulut şehit oldu

Yerel Haberler Kremlin’den akaryakıt açıklaması: Gerekli adımlar atılıyor

Yerel Haberler Orman yangınlarına karşı denetimler artırıldı: “Ormana çöp atma” uyarısı

Yerel Haberler 7 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 49 şüpheli hakkında işlem

Yerel Haberler Türkiye Yazarlar Birliği Ödülleri sahiplerine törenle verildi

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021