Ödem Atıcı Çaylar!

Sağlık - 23.08.2022 - 10:47

Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük konu hakkında bilgiler verdi. Ödem, damarlardaki fazla suyun zardan geçerek dokular arasında birikmesi sonucu oluşan şişliktir. Bütün vücudu etkileyebileceği gibi kollar, bacaklar, yüzde de kendini gösterebilir. Yeterli su tüketimine rağmen bitmek bilmeyen ödem varsa önce sebebi tespit edilmelidir. Fazla kilolar ve kötü beslenme ödemin başlıca sebepleridir. Bunlar dışında böbrek hastalıkları, dolaşım problemleri, kalp yetmezliği, kullanılan bazı ilaçlar, regl dönemi gibi faktörler de ödemin oluşum sebepleridir.

               Vücutta ödeme sebep olan herhangi bir hastalık yoksa fazla kilolardan kurtulmak ve bu kiloların sebep olduğu ödemi vücuttan atmak için başlıca yapılması gerekenler;

Serinletirken ödemi gönderen çaylar :

KAKULELİ KAHVERENGİ KÜR  

2 su bardağı kaynayan suya limon dilimleri hariç tüm malzemeleri attıktan sonra ocaktan alıp ağzı kapalı şekilde 15 dakika demlenmeye bırakınız. Demlendikten sonra malzemeleri alıp limon dilimleri ve 1 litre soğuk su ekleyerek en az 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra gün içerisinde tüketiniz. Haftada 3-4 kez uygulanabilir.

TAZE MEYVELİ YEŞİL KÜR  

2 su bardağı kaynayan suya malzemeleri attıktan sonra ocaktan alıp ağzı kapalı olarak 10 dakika demleyip süzünüz. Soğuduktan sonra buz parçaları ile tüketilebilir.

RAHATLATAN ÖDEM KÜRÜ  

2 su bardağı kaynayan suya malzemeleri atıp ocaktan alınız, ağzı kapalı kapta 15 dakika demleyip süzdükten sonra ister sıcak ister soğumasını bekleyip tüketiniz.

        ÖDEM ATICI SMOOTHİE (1) 

       ÖDEM ATICI SMOOTHİE (2) 

Tüm bu tariflerin sağlığınıza uygunluğu, uygulama sıklığı ve miktarı için mutlaka diyetisyeninize danışınız.

Sağlık Solaklı’da Bir İlk: Kadın Başkan Seçildi

Sağlık Başkan Dr. Evren Dinçer Mazbatasını Aldı

Sağlık Bayramda Belediye Hizmetleri Kesintisiz Sürecek

Sağlık Alanya Aksaraylılar Platformundan Geleneksel İftar

Sağlık Aksaray Yerel Seçim Sonuçları

Sağlık Aksaray’daki Dadaşlar İftar Yemeğinde bir araya geldiler

Sağlık Süt üreticileri birliği basınla iftarda buluştu

Sağlık Ortaköy MYO’da Kardeşlik ve Kaynaşma İftarı

Sağlık Dinçer, Öğretmenlerle İftarda Buluştu

Sağlık Aksaray Belediyesi, AYT ve TYT Kurslarına Devam Ediyor

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021