Nükleer Tıp Hizmetleri Yönetmeliğinde Nükleer Tıp Teknikerlerine Görev Verildi

Yerel Haberler - 17.12.2025 - 13:07

Şevket Gölük – BHA Ankara

Sağlık alanında Nükleer Tıp Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Radyoloji Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Radyasyon Onkolojisi Hizmetleri Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, Nükleer Tıp Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte yapılan düzenlemeyle şu değişiklikler yapıldı:

1219 sayılı Kanun ile sağlık meslek tanımına giren nükleer tıp teknikerlerinin görev alması hakkında ilk defa yeni hükümler getirildi. Nükleer tıp merkezlerinde çalışan mesul müdür ve merkez sorumlusunun görevleri genişletildi, kimlik kartlarına karekod zorunluluğu eklendi. Merkez sorumlusu ve uzman hekimlerin çalışma sınırları netleştirildi, 60 yaş üstü ve yüzde 60 engelli hekimler için istisna tanındı. Denetim hükümleri Özel Sağlık Tesislerinin Denetimi Hakkında Yönetmelik ile uyumlu hale getirildi. Nükleer tıp merkezlerinin planlanmasına ilişkin hükümler detaylandırıldı. Merkezlerin taşınma, birleşme, devir ve adres ve isim değişiklikleri için ayrıntılı izin ve yenileme süreçleri tanımlandı. Yaptırımlar caydırıcı biçimde yeniden düzenlendi, usulsüz faaliyete devam eden merkezler için doğrudan müeyyide öngörüldü.

Radyasyon Onkolojisi Hizmetleri Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle; Mesleğini serbest olarak icra eden radyasyon onkolojisi uzmanları tarafından açılan merkezler mevzuata dahil edildi. Ruhsat ve faaliyet izin belgesi kavramı güçlendirildi. Taşınma, birleşme ve devir süreçleri ayrıntılı olarak düzenlendi. Uluslararası sağlık turizmi yetkilendirmesi eklendi. Merkez sorumlusu ve uzman hekimlerin çalışma sınırları netleştirildi, yaşlı ve engelli hekimler için kolaylık sağlandı. Mesul müdür ve merkez sorumlularının görevleri genişletildi, kimlik kartlarına karekod zorunluluğu getirildi. Denetim hükümleri Özel Sağlık Tesislerinin Denetimi Hakkında Yönetmelik ile uyumlu hale getirildi. Yasaklar ve yaptırımlar caydırıcı şekilde yeniden düzenlendi.

Yerel Haberler İletişim Başkanı Duran: Dezenformasyonla mücadelede yaklaşık 2 bin 500 içerik tespit edildi

Yerel Haberler Avrupa Birliği ile Türkiye’de sürdürebilirlik raporlama uzmanlığı

Yerel Haberler Sahte kimlikle dolandırıcılık iddiası: 24 şüpheli tutuklandı

Yerel Haberler Kısa vadeli dış borç 165,7 milyar dolara ulaştı

Yerel Haberler MSB: Karadeniz’de düşürülen İHA süreci başarıyla yönetildi

Yerel Haberler Anahat Holding soruşturmasında yeni gelişme: Okan Karacan gözaltına alındı

Yerel Haberler BAÜN akademisyenlerinin yapay zeka destekli gastronomi çalışmasına “En İyi Bildiri” ödülü

Yerel Haberler 6 ilde “change otobüs” operasyonu: 27 kişilik şebeke çökertildi

Yerel Haberler Türkiye’de elektrikli otomobil sayısı bir yılda yüzde 110 arttı

Yerel Haberler KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021