Nevruz’da provokasyon girişimine 209 gözaltı

Yerel Haberler - 25.03.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, yapılan çalışmalar sonucunda toplam 209 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Çiftçi, Nevruz’un yüzyıllardır toplumun ortak kültürel mirası olarak birlik ve beraberliği temsil ettiğini belirterek, bu değerin istismar edilmesine izin verilmeyeceğini vurguladı. Güvenlik birimlerinin, kamu düzenini hedef alan girişimlere karşı kararlı şekilde görevini sürdürdüğünü ifade etti.

Kanuna aykırı eylemlere müdahale

Yetkililerden edinilen bilgilere göre, Nevruz kutlamaları kapsamında düzenlenen bazı etkinliklerde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı hareket edildiği ve terör örgütü propagandası niteliğinde faaliyetlerde bulunulduğu tespit edildi. Bunun üzerine emniyet güçleri tarafından eş zamanlı müdahale gerçekleştirildi. Operasyonlarda yakalanan 209 şüpheli hakkında adli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.

Güvenlik kaynakları, benzer girişimlere karşı sahada yoğun güvenlik önlemlerinin sürdürüleceğini bildirdi.

“Ortak değerlerin istismarına izin verilmeyecek”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, açıklamasında Türkiye’nin huzur ve güvenliğini hedef alan provokatif girişimlere karşı devletin kararlı duruşunu sürdüreceğini dile getirdi. Nevruz’un toplumun ortak değeri olduğuna dikkat çeken Çiftçi, bu tür etkinliklerin barış ve kardeşlik ruhuna uygun şekilde gerçekleştirilmesinin önemine işaret etti.

Yerel Haberler Dündar Ziya Gültekin son yolculuğuna uğurlandı

Yerel Haberler 131 ilaç daha geri ödeme kapsamına alındı

Yerel Haberler İstanbul’daki selde can kaybı 4’e yükseldi

Yerel Haberler Üniversite öğrencilerinden kan bağışı dayanışması

Yerel Haberler Ordu’nun camilerinde temizlik mesaisi

Yerel Haberler Bakan Şimşek: Amacımız şeffaf ve güvenilir bir sermaye piyasası oluşturmaktır

Yerel Haberler 22 ilde DEAŞ operasyonu: 59 şüpheli yakalandı

Yerel Haberler Bornova’da fırın ve kaldırım işgallerine denetim

Yerel Haberler Bornova’da 3. Yaş Üniversitesi yeni döneme başladı

Yerel Haberler Bornova’da çocuklar 50 zeytin fidanı dikti

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021