Yerel Haberler - 27.08.2026 - 10:01
ANKARA – BHA
Yerel basında yer alan bilgilere göre, selin etkilediği bölgelerde arama ve kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Nepal Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Kurumu, aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu 826 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Nepal ordusunun helikopterlerle selden etkilenen bölgelerde 100’den fazla kişiyi kurtardığı bildirildi.
Arama kurtarma çalışmalarının, felaketten en fazla etkilenen Rasuwa ve Nuwakot bölgelerinde yoğunlaştırıldığı belirtildi.
Çin devlet televizyonu CCTV ise sınırın Tibet tarafında kayıp olduğu bildirilen 558 kişiden 260’ının yabancı olduğunu aktardı.
Nepal Polis Departmanından yapılan açıklamada, sel nedeniyle yerleşim bölgelerinin yanı sıra çok sayıda kamu binası ve özel mülkün zarar gördüğü belirtildi. Açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 270’e yükseldiği ve 4 bin 50 polis memurunun arama kurtarma çalışmalarında görev aldığı kaydedildi.
Nepal Turizm Kurulu, kayıplar arasında 179 Hindistan, 65 ABD, 51 Malezya, 35 Avustralya, 33 İngiltere ve 25 Kanada vatandaşının bulunduğunu açıkladı.
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı da 53 Ukrayna vatandaşının sel sularına kapılarak kaybolduğunu bildirdi.
Yerel Haberler Asel Şenel Avrupa şampiyonu oldu, halterde rekor kırdı
Yerel Haberler Giresun çöp soruna İstanbul Modeli incelendi
Yerel Haberler 30 Ağustos’ta bazı raylı sistem hatları ücretsiz olacak
Yerel Haberler Altın fiyatlarında yükseliş hareketi
Yerel Haberler KVKK’dan canlı maç yayını için açık rıza kararına ceza
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021