Yerel Haberler - 28.03.2026 - 0:00
ANKARA-BHA
Benzin istasyonlarında stokların yeniden tükenmesi ve küresel enerji arzındaki sıkıntılar, ülkede yakıt krizini yeniden gündemin ilk sırasına taşıdı.
İrrawaddy sitesinin aktardığı bilgilere göre, Orta Doğu’da artan gerilim ve enerji tedarik zincirindeki aksaklıklar Myanmar’daki akaryakıt piyasasını doğrudan etkiledi. Özellikle ithalata bağımlı olan ülkede yakıt bulunabilirliği giderek zorlaşırken fiyatlar hızla yükseldi.
Askeri yönetimin Enerji Bakanlığı, artan talep ve azalan stoklar nedeniyle akaryakıt tüketimini sınırlamak amacıyla yeni bir düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Buna göre sürücüler haftada yalnızca iki kez yakıt satın alabilecek ve her seferinde en fazla 45 litre akaryakıt alabilecek. Yetkililer, uygulamanın mevcut stokların daha uzun süre dayanmasını sağlamak ve panik alımlarını önlemek amacıyla hayata geçirildiğini belirtirken, vatandaşlar ise uzun kuyruklar ve artan maliyetler nedeniyle günlük yaşamın giderek zorlaştığını ifade ediyor.
Uzmanlara göre, ABD-İsrail ile İran arasında yaşanan çatışmalar sonrası Hürmüz Boğazı’nda petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz sevkiyatının aksaması, küresel enerji piyasalarında dalgalanmaya yol açtı. Bu durum, özellikle enerji ithalatına bağımlı ülkelerde akaryakıt arzını olumsuz etkiledi.
Yerel Haberler Bilim insanlarından Dünya Kupası için sıcaklık alarmı
Yerel Haberler Başkan Güler’den deniz turizmine yeni hamle
Yerel Haberler KVKK’dan VERBİS kaydı için süre uzatımı
Yerel Haberler Malatya’da fuhuş operasyonu: 4 şüpheli gözaltında
Yerel Haberler Ankara’da korsan otoparkçılara operasyon: 32 gözaltı
Yerel Haberler AFAD’dan Samsun’daki sel için 50 milyon liralık destek
Yerel Haberler Trabzonspor’da Ernest Muçi rüzgarı: Kariyer sezonunu yaşıyor
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021