Muhtar Şemsettin Düzçay’dan ‘Veliaht’ dizisine sert tepki: “Digor’u ve Kars’ı reytinge kurban edemezsiniz”

Yerel Haberler - 20.11.2025 - 8:03

KARS – BHA

Dizinin son bölümlerinde Digor ilçesinin mafyavari olaylarla ilişkilendirilmesi üzerine açıklama yapan Düzçay, “Bizim ilçemizi toplum gözünde küçük düşüremezsiniz. Kars da Digor da böyle karanlık bir yer değil” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Kars’ın misafirperverliği, cömertliği ve kültürü böyle gösterilemez”

Muhtar Düzçay yaptığı açıklamada, Kars’ın kadim kültürüne, dayanışma ruhuna ve misafirperverliğine vurgu yaparak, dizideki senaryonun bölge halkını zan altında bıraktığını belirtti: “Rora Yapım ve Gold Film tarafından hazırlanan Veliaht dizisi, 11 Eylül 2025’ten bu yana Show TV’de yayımlanıyor. Karslı aileler üzerinden kurulan mafya düzeni, hukuk dışı hesaplaşmalar, nefret, intikam ve şiddet içerikli sahneler tamamen gerçek dışı. Bu şehir cömertliği, yardımseverliği ve mertliğiyle bilinir. Senaryo da olsa, Kars’ı ve Digor’u karalamalarına izin veremeyiz.”

“9. bölümde Digor’un katillerle eşleştirilmesi bizi derinden üzdü”

Düzçay, özellikle dizinin 9. bölümünde bir karakterin karısını öldüren kişilerin “Digorlu” olarak gösterilmesinin, ilçe halkını onur kırıcı bir duruma düşürdüğünü ifade etti.

“Bu tür yakıştırmalar senaryo bile olsa kabul edilemez. Hiçbir şekilde toplumumuzu suç unsurlarıyla bağdaştıran bu tür yayınları doğru bulmuyoruz.”

“Gençleri şiddete alıştıran diziler toplumu zehirliyor”

Düzçay açıklamasında, dizinin aile yapısına, çocuklara ve toplum değerlerine zarar verdiğini de belirtti:

“Hemen her sahnede oyuncuların öfke ve şiddetle hareket etmesi gençlere kötü örnektir. Aile içi şiddeti teşvik eden, toplumsal hoşgörüyü yok eden mesajlar verilmesi kabul edilemez.”

RTÜK’e ve ilgili kurumlara çağrı

Muhtar Düzçay, Veliaht dizisinin ve benzeri şiddet içerikli yapımların topluma verdiği zararın göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek yetkili kurumlara çağrıda bulundu:

“RTÜK başta olmak üzere tüm ilgili kurumları göreve davet ediyoruz. Bu tür yapımların gerekli idari ve cezai müeyyidelerle karşılaşmasını istiyoruz. Toplumsal değerlerimizi yıpratan, şehirlerimizi yanlış tanıtan yayınlara karşı bir an önce adım atılması gerekmektedir.”

Yerel Haberler Kars’ta Engelsiz Buluşma: 3 Aralık’ta yüzme havuzunda coşku dolu etkinlik

Yerel Haberler Okul Sporları Bilek Güreşi müsabakaları heyecanla başladı

Yerel Haberler Kars’ta “Odam Dershanem” Projesiyle LGS kitapları dağıtıldı

Yerel Haberler MHP İlçe başkanı Erdoğan Orhan: vatandaşı dinliyoruz

Yerel Haberler Nahçıvan’da Ekonomik İş Birliği Zirvesi: 2. Serhat İlleri Bölgesel Ekonomi Forumu gerçekleştirildi

Yerel Haberler Alperen Şengün’den tarihi gece: 5 bin sayı barajını geçti

Yerel Haberler Kars Emniyeti’nden 2 bin 300 üniversite öğrencisine terörle mücadele eğitimi

Yerel Haberler Yeşilay Kars Şubesi’nden 3 Aralık’ta anlamlı ziyaret: “Dünya güzellikler üzerine doğar”

Yerel Haberler Okan Fırat: “Birlikten güç, değişimden gelecek doğar”

Yerel Haberler Büyükçekmece Adliyesi’ndeki soygun iddiasına HSK’dan soruşturma

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021