MSB: Ukrayna’da barış gücü için önce ateşkes şart

Yerel Haberler - 21.08.2025 - 9:00

ANKARA-BHA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, haftalık basın bilgilendirme toplantısında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.

Suriye ile mutabakat

Kaynaklar, 13 Ağustos 2025’te Türkiye ile Suriye arasında imzalanan “Ortak Eğitim ve Danışmanlık Mutabakat Muhtırası” kapsamında başlatılan çalışmalara dikkat çekti. Bu kapsamda Suriye Silahlı Kuvvetlerinin yeniden yapılandırılması için eğitim, danışmanlık ve teknik destek faaliyetlerinin sürdüğü, karşılıklı heyet ziyaretleri ve Milli Savunma Üniversitesi’nde yürütülen programların devam ettiği belirtildi.

Türkiye’nin “Tek Devlet, Tek Ordu” ilkesini desteklediği vurgulandı.

Ukrayna’ya barış gücü iddiası

Ukrayna’ya barış gücü gönderileceğine dair haberler hakkında ise şu değerlendirme yapıldı:

“Türkiye, bölgesinde barış ve istikrar için çaba harcayan bir ülkedir. Ancak Rusya ile Ukrayna arasında öncelikle ateşkesin sağlanması, ardından görev tanımı netleştirilmiş bir misyonun çerçevesinin belirlenmesi ve hangi ülkenin ne ölçüde katkı sunacağının ortaya konulması gerekmektedir. Henüz somut bir zemine oturtulmamış öngörüler üzerinden değerlendirme yapmak sağlıklı olmayacaktır.”

Japonya Savunma Bakanı’nın ziyareti

MSB kaynakları ayrıca, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Japonya Savunma Bakanı Gen Nakatani ile 19 Ağustos’ta gerçekleştirdiği görüşmeye değindi. Görüşmede ikili savunma iş birliğinin artırılması, bölgesel güvenlik ve savunma sanayi alanındaki mevcut ve potansiyel iş birliklerinin geliştirilmesi konularının ele alındığı aktarıldı.

İki ülkenin tarihi dostluk bağlarına dikkat çekilen açıklamada, görüşmenin samimi bir atmosferde gerçekleştiği ve Türkiye-Japonya arasındaki askeri ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Yerel Haberler Kitapseverlerin buluşma noktası Kepez

Yerel Haberler Antalya’ya değer katan isimler aynı gecede buluştu

Yerel Haberler Myanmar’da akaryakıt krizi derinleşiyor: Fiyatlar zirvede

Yerel Haberler Burdur’da tarımda yeni dönem: B-Reçete sistemi tanıtıldı

Yerel Haberler Adalet Bakanı Gürlek Düzce’de ziyarette bulundu

Yerel Haberler Böcek soruşturmasında yeni gözaltı: Özel kalem personeli yakalandı

Yerel Haberler Bilgihan: “Salda’yı dünyaya tanıtacağız”

Yerel Haberler Türkiye çevrim içi sürede dünya ortalamasını geride bıraktı

Yerel Haberler Bahçeli’den istifa açıklaması: “Akademik sebeplerle görevinden ayrıldı”

Yerel Haberler ASTEM’den Muhsin Yazıcıoğlu için anma programı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021