Motor eğitim pistinde skandal güvenlik açığı

Yerel Haberler - 20.11.2025 - 8:09

ORDU – BHA

Motor eğitim pistinde skandal güvenlik açığı: Kamyonlar kursiyerlerin arasından geçiyor!

Ordu’da, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kullanılan motor eğitim parkurunda büyük bir güvenlik skandalı yaşanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Organize Sanayi Sitesi şantiyesine ait kamyon ve dozerlerin, hiçbir önlem alınmadan acemi motosiklet kursiyerlerinin arasından geçerek parkuru kullandığını gözlemledik.

Motor eğitim pistinin çakıl ve taşlarla dolu olması, yol çizgilerinin tamamen silinmiş bulunması ve kursiyerlerin bu nedenle defalarca kaza yaşaması dikkat çekti. Röportaj yaptığımız kursiyerler ve tanıklar, 6 aydır hiçbir önlem alınmadığını, şikâyetlerin sonuçsuz kaldığını ve tehlikenin her gün arttığını ifade etti.

Kursiyer yakınları ise bu durumu “Saatli bomba” olarak nitelendirerek Milli Eğitim Müdürlüğü’nün eğitim pistini acilen taşınmasını talep etti.

Altınordu Haber’in ulaştığı bilgilere göre, Ordu Büyükşehir Belediyesi şantiyesi kurulduğunda, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne “kurs alanının hizmetinin sona erdiği ve yeni yer bulunması gerektiği” yönünde resmi bir yazı gönderildiği öğrenildi. Buna rağmen eğitim faaliyetlerinin aynı alanda sürdürülmesi, güvenlik eleştirilerini daha da artırdı.

Ordu’da yüzlerce kursiyerin hayatını riske atan bu durumla ilgili yetkililerin nasıl bir adım atacağı merak konusu.

Yerel Haberler Kars’ta Engelsiz Buluşma: 3 Aralık’ta yüzme havuzunda coşku dolu etkinlik

Yerel Haberler Okul Sporları Bilek Güreşi müsabakaları heyecanla başladı

Yerel Haberler Kars’ta “Odam Dershanem” Projesiyle LGS kitapları dağıtıldı

Yerel Haberler MHP İlçe başkanı Erdoğan Orhan: vatandaşı dinliyoruz

Yerel Haberler Nahçıvan’da Ekonomik İş Birliği Zirvesi: 2. Serhat İlleri Bölgesel Ekonomi Forumu gerçekleştirildi

Yerel Haberler Alperen Şengün’den tarihi gece: 5 bin sayı barajını geçti

Yerel Haberler Kars Emniyeti’nden 2 bin 300 üniversite öğrencisine terörle mücadele eğitimi

Yerel Haberler Yeşilay Kars Şubesi’nden 3 Aralık’ta anlamlı ziyaret: “Dünya güzellikler üzerine doğar”

Yerel Haberler Okan Fırat: “Birlikten güç, değişimden gelecek doğar”

Yerel Haberler Büyükçekmece Adliyesi’ndeki soygun iddiasına HSK’dan soruşturma

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021