Yerel Haberler - 02.12.2025 - 14:15
KARS-BHA
RTEÜ Voleybol Takımı, ilk olarak ilgili kurumu ziyaret etti. Ziyaretin ardından, sporculara Kars’ın binlerce yıllık tarihini ve kültürel derinliğini yansıtan önemli noktaları kapsayan bir gezi düzenlendi.
Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen gezi programı kapsamında, sporculara Gazi Kars’ın tarihi ve kültürel mirası tanıtıldı.
Gezi rotasında ilk durak, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve “Binbir Kilise Şehri” olarak bilinen ünlü Ani Örenyeri oldu. Sporcular, Orta Çağ mimarisinin en ihtişamlı örneklerini barındıran bu tarihi kenti hayranlıkla inceledi.
Program daha sonra, Kars’ın kahramanlık destanını anlatan Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi ve tarihi ticaret merkezi olan Bedesten Bölgesi ile devam etti.
Bu geziyle, Rize’den gelen genç sporcuların sadece spor mücadelesi için değil, aynı zamanda Kars’ın derin tarihi ve kültürel yapısını öğrenmeleri için önemli bir adım atılmış oldu.
Yerel Haberler Beypazarı Belediye başkanı Dr. Özer Kasap: İlçede toplumun tüm kesimleriyle ortak hareket edeceğiz
Yerel Haberler Samsun’da zincirleme kaza: 19 kişi yaralandı
Yerel Haberler İsparta’da kaza yapan gençler Burdur’da defnedildi
Yerel Haberler Ankara barajlarında doluluk oranı geriledi
Yerel Haberler Kars’ta Nevruz Bayramı kutlandı
Yerel Haberler AYM denetiminde 3 partiye suç duyurusu kararı
Yerel Haberler Türkiye – Romanya maçına Fransız hakem
Yerel Haberler Yurt genelinde yağışlı hava etkisini devam ettirecek
Yerel Haberler “Çanakkale’de yapılamaz” denilen ameliyat ile hayata tutundu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021