Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında karar verildi

Yerel Haberler - 22.06.2026 - 0:00

İSTANBUL – BHA

Duruşmaya taraf avukatları katılırken, mahkeme sanık Furkan Ay hakkında “birden fazla kişiyle tehdit”, “kişinin hatırasına hakaret” ve “kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirme veya yayma” suçlarından hüküm kurdu. Sanık, “suçu ve suçluyu övme” suçlamasından ise beraat etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 24 Ocak’ta bıçaklı saldırıya uğrayan Mattia Ahmet Minguzzi’nin hastanede tedavi altındayken 9 Şubat’ta yaşamını yitirdiği hatırlatıldı.

Soruşturma kapsamında Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü sanal devriye faaliyetinde, “caravaggioeda” kullanıcı adlı sosyal medya hesabının 11 Nisan’da Minguzzi ailesinin tehdit mesajları aldığına ilişkin paylaşım yaptığı tespit edildi.

İddianamede, müşteki Yasemin Akıncılar Minguzzi’ye yabancı ülke numarasına ait bir WhatsApp hattı üzerinden tehdit ve hakaret içerikli mesajlar gönderildiğinin belirlendiği aktarıldı. Sanık Furkan Ay’ın ise ifadesinde, söz konusu numarayı kimin kullandığını bilmediğini, ancak bu kişiyle iletişim kurduğunu ve A.Ö.’ye yönelik yönlendirmede bulunduğunu söylediği belirtildi.

Sanık Ay, Minguzzi ailesine tehditte bulunmadığını ve kimseyi tehdit etmeye yönelik bir telkinde bulunmadığını savundu.

Ayrıca hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilen A.Ö., söz konusu paylaşımları kendisinin yapmadığını, daha önce de benzer şekilde iftiraya uğradığını ifade etti. A.Ö., paylaşımlarda adı geçen kişileri tanımadığını ve mesajların yer aldığı sürece dahil olmadığını belirtti.

Yerel Haberler İki haftalık uyuşturucu operasyonlarında binlerce şüpheliye işlem

Yerel Haberler Dünya Kupası’nda yeni gün heyecanı: 5 kritik mücadele oynanacak

Yerel Haberler Elazığ’da köy camisine saldıran şahıs Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi

Yerel Haberler Yeşilyurt’ta yaz akşamları etkinlikleri aile şenlikleriyle başladı

Yerel Haberler Altında yeni hafta hareketliliği

Yerel Haberler İnternet haber siteleri için yeni dönem başlıyor

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: 103 yıllık cumhuriyetin en başarılı kadrosu olduk

Yerel Haberler Malatya’da genç girişimciler ödüllerini aldı

Yerel Haberler Milliler, ABD maçı hazırlıklarına başladı

Yerel Haberler İngiltere’de siyasi gündem değişti: Starmer görevi bıraktı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021