Aksaray Haberleri - 13.05.2017 - 14:59
Aksaray Milletvekili Doç. Dr. Mustafa SERDENGEÇTİ yaptığı açıklamada, Bir toplum içerisinde bir insana en çok yakın olan ve insan üzerinde en çok hakkı bulunan kişi şüphesiz annesidir. Annelerin evlatlarını her şeyden çok sevmeleri, onlar için fedakarlıktan çekinmemeleri Allah’ın onlara ihsan ettiği sınırsız merhamet duygusundandır.
Allah-u Teala anne babaya iyilik etmeyi, onlara şükretmeyi kendi ibadeti ve şükrüyle yan yana zikretmiştir. Bu da Anne babanın Allah indindeki makamını ve onlara iyilik ve itaat etmenin önemini göstermektedir.
Resul-i Ekrem’den (s.a.v) şöyle nakledilmiştir: “Cennet annelerin ayağı atındadır.“ Bu hadisin bir manası şudur ki cenneti kazanmak, annelerin gönlünü kazanmak, onlara iyilik etmekle mümkün olur. Cenneti annelerin ayakları altında gören bir inancın mensupları olan biz, ülkemizin ve milletimizin huzurlu, mutlu bir geleceğe ulaşabilmesi için annelerimizin kırmama hassasiyetini yaygınlaştırmaya özen göstermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz şehitlerimizin muhterem anneleri olmak üzere dünyadaki bütün annelerin anneler günün kutluyorum.
Aksaray Haberleri Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri
Aksaray Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu
Aksaray Haberleri Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak
Aksaray Haberleri Hizmetin gücü filoya yansıyor
Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız
Aksaray Haberleri ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı
Aksaray Haberleri Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde
Aksaray Haberleri Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama
Aksaray Haberleri Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021