Milletvekili EREL, Ortaköy ve Eskil ’lilerin mağduriyetlerini dile getirdi

Aksaray Haberleri - 31.10.2019 - 17:30

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL, TBMM Genel Kurulda yapmış olduğu konuşmada Ortaköy ve Eskil ’lilerin mağduriyetlerini dile getirdi.

EREL yapmış olduğu konuşmada;

“Aksaray ilimizde toplulaştırma işlemi yapılmıştır. Toplulaştırma işlemi maalesef amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilmemiştir. Ortaköy ilçemizin Gökler, Sarıkaraman, Çiftevi köyleri başta olmak üzere yapılan çalışmalar son kez askıya çıkarılmadan tescil için tapuya gönderilmiştir. Ortaköylü hemşehrilerimiz bu konuda mağdurdurlar.

Yine, Eskil ilçemizde hazine taşınmazları 500 dönüm civarında satışa çıkarılmaktadır. Yıllarca ecrimisil ödeyerek bu taşınmazları kullanan fakir çiftçilerimiz bu kadar büyüklükteki taşınmazı alabilecek maddi güce sahip değildirler. Bu tür taşınmazların en azından 25-30 dönüm hâlinde satışa sunulması çiftçilerimizin, fakir çiftçilerimizin toprak sahibi olmasına vesile olacaktır. Yetkilileri buradan bir kez daha göreve davet ediyorum.” Dedi.

Aksaray Haberleri Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Aksaray Haberleri Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Aksaray Haberleri Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Aksaray Haberleri Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Aksaray Haberleri Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci

Aksaray Haberleri Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Aksaray Haberleri “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı

Aksaray Haberleri Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Aksaray Haberleri Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı

Aksaray Haberleri Ekmek meselesi ATSO gündeminde

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021