Millet Konaklarında Mahalle Kültürü Yeniden Hayat Bulacak

Ana Manşet - 21.03.2024 - 9:52

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yeni döneminde açıkladığı projeler arasında Millet Konağı da bulunuyor. Mahallelerde sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılmasına olanak sağlayacak Millet Konağı projesinde çok amaçlı salon ile birlikte kütüphane, kafeterya, taziye evi de yer alıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, proje lasman toplantısında ilk kez açıkladığı projeler arasında yer alan Millet Konağı Projesi, toplumun çeşitli kesimlerinin bir araya gelip etkileşimde bulunabileceği bir merkez olacak.

Mahalle Konaklarına göre daha işlevsel ve fonksiyonel yapıya sahip olacak Millet Konakları ihtiyaç görülen mahallelere yapılacak. Toplumun her kesimine hitap edecek Millet Konağı, mahalle kültürünü yansıtan ve toplumsal dayanışmayı artıran yapılar olacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, kültürel ve sanatsal etkinlere ev sahipliği yapacak Millet Konaklarında çeşitli eğitim ve öğrenim faaliyetleri ile birlikte atölye ve kurs eğitimlerinin yapılabileceğini söyledi. Eskiden yapılan mahalle toplantılarının artık Millet Konağında yapılabileceğini ifade eden Belediye Başkanı Dinçer, “Millet Konağı projemizde mahalle kültürü yeniden hayata bulacak” dedi.

Millet Konaklarının herkesin istifade edebileceği şekilde tasarlandığını altını çizen Başkan Dinçer, “Kültürel mirasımızı korumak için hayata geçireceğimiz Millet Konağımızı, ihtiyaç duyulan mahallelerimizde hayata geçireceğiz. Bu sosyal tesisimiz, sosyal ve kültürel olarak hepimizin ortak kullanım alanları olacak. Mahalle kültürü yeniden hayat bulacak” şeklinde konuştu.

Ana Manşet Eskader’in düzenlediği “Babıabi Sohbetleri” Programında, D. Mehmet Doğan konuşuldu

Ana Manşet Meteoroloji’den çifte uyarı: Sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Ana Manşet Haziran ayı doğum yardımı ödemeleri annelerin hesaplarına geçti

Ana Manşet Burdur lisesi mezuniyet töreninde Japon esintisi

Ana Manşet Dünya Kupası’nda tarihi rekor: Tribünlerde 3,6 milyon seyirci

Ana Manşet Beşiktaş GAİN’e EuroLeague daveti

Ana Manşet “Kağılcık Ekolojik Teke Obası” törenle hizmete açıldı

Ana Manşet Şile Belediyesi soruşturmasında 16 şüpheli gözaltına alındı

Ana Manşet Antalya’da orman işçilerine MYK sınavı yapıldı

Ana Manşet Ekmek meselesi ATSO gündeminde

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021