Milas’ta Zeytin Festivali heyecanı: 3 günlük program

Yerel Haberler - 05.11.2026 - 7:04

MUĞLA – BHA 

Milas Kaymakamlığı öncülüğünde, “Zeytinden Denize, Tarihten Geleceğe” temasıyla düzenlenecek 12. Uluslararası Milas Zeytin, Zeytinyağı ve Turizm Festivali, 6 Kasım Cuma günü başlayacak. Festival kapsamında Milas’ın zeytin ve zeytinyağı kültürünün yanı sıra ilçenin tarihi, kültürel ve turistik değerleri de çeşitli etkinliklerle tanıtılacak.

Festival kortej yürüyüşüyle başlayacak

Festivalin ilk günü olan 6 Kasım Cuma, saat 15.00’te Uzunyuva Hekatomnos Anıt Mezarı’ndan başlayacak kortej yürüyüşüyle başlayacak. Cumhuriyet Caddesi üzerinden Atapark’a ulaşacak kortejin ardından saat 15.45’te protokol konuşmaları ve açılış töreni gerçekleştirilecek.

Açılış töreninin ardından saat 16.15’te Belediye Çocuk Halk Oyunları Grubu gösteri sunacak. Saat 16.30’da festival stantları gezilecek, 17.00’de ise yöresel halk oyunları gösterisi gerçekleştirilecek.

İlk gün programı, saat 17.30’da Müzik Öğretmeni Ali Çakır yönetimindeki müzik gruplarının konseriyle sona erecek.

İkinci gün zeytin hasadı ve antik kent etkinlikleriyle devam edecek

7 Kasım Cumartesi günü festival programı farklı noktalarda eş zamanlı etkinliklerle sürecek. Kapıkırı-Agora’da saat 12.00’de zeytin hasat etkinliği düzenlenecek. Saat 13.00’te antik kentte müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Saat 13.30’da Nadiye Uslu tarafından “Antik Desenlerle KARIA’nın İzinde” temalı defile sunulacak. Program, saat 14.00’te Eminem’s Fabrika’da gerçekleştirilecek zeytin sıkım etkinliğiyle devam edecek.

Zeytin ve turizm panellerde ele alınacak

Cumartesi günü Atapark’ta da zeytin, turizm ve Milas’ın kültürel mirasına ilişkin paneller düzenlenecek.

Saat 12.00’de Prof. Dr. Hüseyin Çeken moderatörlüğünde “Agro Turizm Kapsamında Zeytin” başlıklı panel gerçekleştirilecek. Panelde Prof. Dr. Figen Çukur, Öğr. Gör. Dr. Bilgin Güner ve Dr. Abidin Tatlı konuşmacı olarak yer alacak.

Saat 13.00’te ise “Geçmişin Sesi Geleceğin Mirası: Milas” başlıklı panel düzenlenecek. Öğr. Gör. Berna Sevinç’in moderatörlüğündeki panelde Öğr. Gör. Rezzan Bora Koç, Öğr. Gör. Canan Kork Çiftçi ve Tekstil ve Moda Tasarımcısı Betül Elibol konuşacak.

Saat 14.00’te TARİŞ Zeytinyağı Tadım Eğitimi gerçekleştirilecek. Saat 15.00’te ise “Zeytinin Gölgesinde, Turizmin İzinde” başlıklı panel katılımcılarla buluşacak.

Ayhan Sicimoğlu ve Harikalar Bandosu sahne alacak

Cumartesi gününün programında gastronomi ve kültürel etkinliklerin yanı sıra müzik de önemli bir yer tutacak. Saat 16.00’da MSKÜ MYO öğrencileri yemek yarışması ve ödül töreninde bir araya gelecek.

Günün finalinde ise saat 20.00’de Ayhan Sicimoğlu ve Harikalar Bandosu, Atapark ana sahnesinde konser verecek.

Festivalin son gününde gastronomi rüzgarı esecek

Festivalin 8 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek kapanış programında gastronomi etkinlikleri öne çıkacak.

Kıyıkışlacık programı saat 11.00’de “Denizden Gelen Lezzetler – Karia’nın Sofrası” gastronomi workshopuyla başlayacak. Koş ve Rodos şef programları, Türk şefler ve MSKÜ MYO öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek etkinliğin ardından saat 13.00’te Kıyıkışlacık Limanı’nda Kanal 7’nin “En İyi Ben Pişiririm Milas’ta” programının özel çekimi yapılacak.

Atapark’ta gastronomi, defile ve yemek yarışması

Pazar günü Atapark’taki program ise saat 12.00’de “Antik Çağlardan Modern Tabaklara: Şeflerin Milas Keşfi” başlıklı gastronomi workshopuyla devam edecek.

Saat 15.00’te Nadiye Uslu tarafından “EGE’nin Geleneksel Zarafeti” temalı defile gerçekleştirilecek. Saat 15.30’da mahalleler arası yemek yarışması ve hediye töreni düzenlenecek.

Festival Buray konseriyle sona erecek

Üç gün boyunca zeytin ve zeytinyağından gastronomiye, tarihten kültür ve sanata kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak 12. Uluslararası Milas Zeytin, Zeytinyağı ve Turizm Festivali, 8 Kasım Pazar günü saat 20.00’de Atapark’ta gerçekleştirilecek Buray konseriyle sona erecek.

Yerel Haberler Kasım ayı yaşlı ve engelli aylıkları yatırılmaya başlandı

Yerel Haberler Milas’ta Zeytin Festivali heyecanı: 3 günlük program

Yerel Haberler Prof. Dr. Zakir Avşar: Güney Kore bizim neyimiz?

Yerel Haberler Türkiye’nin 2040 enerji yol haritası bugün açıklanacak

Yerel Haberler Türkiye genelinde sıcaklıklar düşüyor: Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Yerel Haberler Kadıköy’de galibiyet: Fenerbahçe, Liverpool’u 3-2 mağlup etti

Yerel Haberler Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, yeniden ifadeye çağrıldı

Yerel Haberler Seyyid Burhaneddin Hazretleri’nin 782. Vuslat yıl dönümünü 46 eserle anılıyor

Yerel Haberler Kars’ta 145 okulda denetim

Yerel Haberler RTÜK’ten Dijital Yayıncılıkta Yapay Zekâ Destekli Yeni Dönem: VİA Plus

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021