Aksaray Haberleri - 16.03.2018 - 15:23
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray İl Başkanı Ramazan KAŞLI, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
‘’Milli duruş, Şühedaya vefa, Millete beka temasıyla 18 Mart 2018 günü Başkentimiz Ankara’da Ankara Spor Salonunda gerçekleştireceğimiz 12. Olağan Büyük Kurultay’ımızın yapılacağı tarih olan, 18 Mart 2018 Pazar günü aynı zamanda bu topraklardaki yarınlarımızın müjdeleyicisi zaferimizin 103’ncü yılıdır. Unutulmamalıdır ki Çanakkale imparatorluğa son verilen devirde milliyet davamızın ve milli vatanımızın bir sınır burcu olmuştur. Asrın milliyet davasında alacağı yeri Anadolu çocuğuna gösteren işaret Çanakale’deki Mehmetçiğin mezarıdır. Şühedaya vefa da imandandır. Bu ruh ve inançla partimizin 12. Olağan büyük kurultayını gerçekleştirerek mukaddesi bir inançla kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz.
Çanakkale zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.
18 Mart 1915 tarihinde ‘’Çanakkale Geçilmez’’ diye yazılan bu destanla vatan toprağı içinde kardeşliğin ve ulus olma bilincinin de tohumları atılmıştır. Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı olmuştur.
Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale zaferiyle milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşın da bir hukuku olduğunu tüm insanlığa gösterilmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma günü ve Çanakkale zaferinin 103.yıl dönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum
Aksaray Haberleri Bayramda otobüs seferlerine ek imkan
Aksaray Haberleri Gürlek’ten Özel’e hukuki hamle: “Delilsiz iddialar algı operasyonu”
Aksaray Haberleri Hatay’da emniyet güçleri tarafından iki hükümlü yakalandı
Aksaray Haberleri İran’dan FIFA’ya güvenlik talebi: “Maçlar Meksika’da oynansın”
Aksaray Haberleri Yayla ortaokulu inşaatı yüzde 50 seviyesine ulaştı
Aksaray Haberleri Başkan Üstün ve Kaymakam Eroğlu Hatay’da incelemelerde bulundu
Aksaray Haberleri AYBÜ Binicilik takımı sezona kupayla merhaba dedi
Aksaray Haberleri Sosyal medya fenomeni Testo Taylan hakkında soruşturma
Aksaray Haberleri Vali Ziya Polat Şehit Ailesine İftarda misafir oldu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021