Aksaray Haberleri - 30.01.2018 - 12:09
Aksaray Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı yıkım ekipleri, belirledikleri program çerçevesinde son olarak Paşacık Mahallesinde bulunan metruk bir binanın yıkımını tamamladı. Yıkımın ardından oluşan moloz yığını, yine belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.
Aksaray Belediyesi, İl sınırları içerisinde kalan, emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımına devam ediyor. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Mahallelerimizde, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaların, gerekli izinlerin alınmasının ardından kontrollü bir şekilde yıkımını gerçekleştiriyoruz” dedi.
Aksaray’da güvenlik açısından risk teşkil eden binalar bina sahiplerinin izni doğrultusunda Aksaray Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yapılıyor.
Başkan Yazgı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mahallelerimizde, terkedilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce yıkıyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini her şeyden daha çok önemli. Mahalle muhtarlarımız ile metruk binalar hakkında zaman zaman istişarelerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mahallelerinde bu tür metruk bina var ise bizlere iletmeleridir. Bizlere bilgi verirlerse biz de belediye olarak, bir olumsuzluk yaşanmadan müdahale ederek çözüm üretebiliriz” dedi.
Aksaray Haberleri Soğuk hava depolarındaki 50 bin ton elma için kritik uyarı
Aksaray Haberleri Demiryollarında Engelli Bireylere Ücretsiz Hizmet
Aksaray Haberleri Meteoroloji’den 14 il için kuvvetli yağış alarmı
Aksaray Haberleri TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan bahis soruşturması açıklaması
Aksaray Haberleri Battalgazi’de 180 bin metrekarelik projede sona gelindi
Aksaray Haberleri SOLOTÜRK 13 yıl sonra yeniden Ereğli semalarında olacak
Aksaray Haberleri Orman Yangınlarıyla Mücadelede 5 Bin 600 Araçlık Filo
Aksaray Haberleri Trump-Şi zirvesinde ticaret ve yapay zeka gündemi
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021