Yerel Haberler - 13.01.2026 - 7:11
ANKARA-BHA
Meteoroloji’nin son tahminlerine göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri çok bulutlu olacak. Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile birlikte Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, İstanbul’un Anadolu Yakası, Kütahya, Afyonkarahisar ve Mersin çevrelerinde yağış görülecek.
Diğer bölgelerin ise parçalı bulutlu geçmesi öngörülüyor.
Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak beklenirken, yağış alan diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar etkili olacak. Yağışların; Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Siirt, Batman ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi bulunduğu bildirildi. Yetkililer, özellikle dağlık alanlarda yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, kuzey, iç ve batı kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında, doğu kesimlerde ise normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
Rüzgarın; yurdun iç ve batı kesimlerinde kuzeyli, güneydoğu kesimlerinde ise güneyli yönlerden hafif ve yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor. Güney Ege kıyıları, Akdeniz ve İç Anadolu’nun güneyi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda rüzgarın 40-70 km/saat hızla, yer yer kısa süreli fırtına şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.
Yerel Haberler Trump’tan İran’a sert uyarı: “Sonuç çok iyi olacak”
Yerel Haberler Bir bağış, dört hayata umut oldu
Yerel Haberler Erdoğan’dan Katar’daki şehitler için taziye mesajı
Yerel Haberler Trump: 48 saat içinde Hürmüz açılmazsa vururuz
Yerel Haberler EMŞAV’dan Doğu Anadolu’da Kurumsallaşma Hamlesi
Yerel Haberler Kars’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu
Yerel Haberler Meteorolojiden uyar: Sağanak ve kar etkili olacak
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021