Meteoroloji uyardı: Sağanak ve kar birlikte geliyor

Yerel Haberler - 04.05.2026 - 0:00

ANKARA-BHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bu gece yarısından itibaren başlayacak kuvvetli yağış ve yüksek kesimlerde kar beklentisi nedeniyle vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

MGM Analiz ve Tahmin Merkezi’nin son değerlendirmelerine göre; Bartın, Bolu, Karabük, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yağışların yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer, özellikle ani sağanakların sel ve su baskınlarına yol açabileceğini belirterek, bölge halkının dikkatli ve hazırlıklı olmasını istedi.

Yüksek kesimlerde kar ve tipi riski

Yağışların kıyı ve merkezlerde sağanak şeklinde etkili olması öngörülürken, 800 metre üzerindeki yüksek kesimlerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kar yağışı görülecek.  Uzmanlar, bu bölgelerde karla birlikte tipi, buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceğini ifade ederek, sürücülere ve ulaşımda olan vatandaşlara ekstra dikkat çağrısı yaptı.

18 saatlik kritik periyot

MGM’nin uyarısına göre, olumsuz hava koşulları 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü saat 00.00’da başlayacak ve aynı gün saat 18.00’e kadar etkisini sürdürecek. Bu 18 saatlik süreçte sel, su baskını, buzlanma ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Vatandaşlara uyarı

Yetkililer, özellikle riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların ani su baskınlarına karşı hazırlıklı olması, sürücülerin ise buzlanma ve görüş mesafesindeki düşüşe karşı dikkatli hareket etmesi gerektiğini bildirdi. Acil durumlar için yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların duyurularının takip edilmesi istendi.

Yerel Haberler Çocuk akademileri yıl sonu programı muhteşem finali

Yerel Haberler Cumhurbaşkanı Erdoğan: 5,3 milyar dolarlık dev finansman

Yerel Haberler Malatya TSO’dan e-ticaret ve dijital markalaşma eğitimleri

Yerel Haberler Gülistan Doku dosyasında kritik nakil

Yerel Haberler İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti Etkinlikleri Başladı

Yerel Haberler PFDK’den Beşiktaş, Konyaspor ve Arca Çorum FK’ye ceza

Yerel Haberler Elazığ’da kaçak siah operasyonu: Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Yerel Haberler Malatya Havalimanı’nda yolcu trafiği Nisan’da 60 bini aştı

Yerel Haberler Tatile geldiği Trabzon’a bu kez Vali olarak katıldı: Tahir Şahin’den Acısu Şenliği mesajı

Yerel Haberler Öğretmenlerin İller Arası Tayinleri Başladı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021