Mete Bahadır Yılmaz’dan Giresunlu gençlere İŞ-KUR müjdesi

Yerel Haberler - 14.10.2025 - 19:20

GİRESUN – BHA

Program sayesinde gençlerin üniversite eğitimi sırasında deneyim kazanmalarına katkı sağlanacağına dikkat çeken Mete Bahadır Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; ”Üniversite öğrencilerinin eğitim hayatlarını aksatmadan iş deneyimi kazanmalarını sağlayan İŞKUR Gençlik Programı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla genişletilerek bu yıl 150 bin öğrenciye ulaştırılıyor. Bu kapsamda, Giresun Üniversitemizde değerlendirilmek üzere 845 kişilik kontenjan tahsisi yapıldı. Bu program, öğrencilerimizin kariyerlerini geliştirebilmeleri, iş gücü piyasasını yakından tanımaları ve mezuniyet sonrası istihdam süreçlerine daha donanımlı bir şekilde hazırlanmaları açısından çok kıymetli bir fırsattır. Program kapsamında öğrencilerimiz haftalık en fazla 3 gün çalışabilecek. Gençlerimize günlük 1.083 TL ödeme yapılacak. 5 gün çalışan öğrencimiz 5.415 TL, 14 gün çalışan öğrencimiz ise 15.162 TL gelir desteği alabilecek. Program süresince öğrencilerimizin kısa vadeli sigorta primleri devlet tarafından yatırılacak.” ifadelerini kulandı.

İŞKUR Gençlik Programının kısa süre içerisinde Giresun’da başlatılacağını belirten Mete Bahadır Yılmaz;” Tahsis edilen kontenjan dahilinde programın en kısa sürede başlatılması için İŞKUR ile Giresun Üniversitesi Rektörlüğü arasında görüşmeler devam etmektedir. Program başlamadan önce, Giresun Üniversitesi bünyesinde öğrenim gören öğrencilerimize yönelik gerekli duyurular yapılacak. Öğrencilerimiz başvurularını, www.iskur.gov.tr adresinden girerek kendi üniversitelerine ve en yakın kampüse yapabileceklerdir. Giresun Üniversitemizdeki öğrencilerimizin bu imkândan en iyi şekilde faydalanacaklarına ve ülkemizin geleceğine güçlü katkılar sunacak bireyler olarak yetişeceklerine yürekten inanıyorum.” dedi.

Yerel Haberler Erdoğan: Belediyelerde hizmet yerine reklam öncelendi, sorunlar büyüdü

Yerel Haberler Bilecik İl Müdürü İlkay Türkoğlu Aydın’a atandı

Yerel Haberler Beypazarı Cumhuriyet Başsavcısı İstanbul’a atandı

Yerel Haberler Gazeteciler Tillo’nun dönüşümünü yerinde gördü

Yerel Haberler Konya, Erzurum Yakutiye’yi ağırladı

Yerel Haberler Gülbirlik’li öğrenciler geri dönüşümü yerinde öğrendi

Yerel Haberler Ziraat Türkiye Kupası’nda grup maçları belli oldu

Yerel Haberler Türkiye’nin sağlık harcaması 2024’te 2,3 trilyon liraya aştı

Yerel Haberler Burdur, ihracatta geçen yılı katladı!

Yerel Haberler Çocuklar istedi, Başkan Kocagöz çim saha yaptı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021