Mersin’den Eskişehir’e: Rifat Ataş dönemi başladı

Yerel Haberler - 30.04.2026 - 0:00

ESKİŞEHİR – BHA 

Türkiye ormancılık teşkilatında önemli bir görev değişimi daha gerçekleşti. Rifat Ataş, Eskişehir Orman Bölge Müdürü olarak atanarak görevine resmen başladı. Ataş, görevi İsmail Çetin’den devraldı.

Yeni görevine başlayan Ataş, bölge müdürlüğü binasında üst yönetim tarafından karşılandı. Devir teslim töreninde karşılıklı iyi dilekler iletilirken, kurum içindeki birlik ve devamlılık vurgusu öne çıktı. Üç yılı aşkın süredir Eskişehir Orman Bölge Müdürü olarak görev yapan İsmail Çetin ise Orman Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında görevlendirildi.

Görevi devralmasının ardından kurum personeliyle bir araya gelen Ataş, kısa bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ataş, Eskişehir’in orman varlığını geliştirmek ve sürdürülebilir ormancılık anlayışını güçlendirmek adına çalışmaların kararlılıkla süreceğini belirtti. “Kapımız herkese açık” mesajı veren Ataş, katılımcı ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini ifade etti.

Tecrübeli Bir İsim Göreve Geldi

1970 yılında Karabük’te dünyaya gelen Rifat Ataş, eğitim hayatını memleketinde tamamladıktan sonra 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden mezun oldu. Meslek hayatına Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde orman mühendisi olarak adım atan Ataş, kariyeri boyunca teşkilatın farklı kademelerinde önemli görevler üstlendi.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nde başlayan görev süreci; Eğriova ve Keltepe Orman İşletme Şeflikleri, Karabük Orman İşletme Müdür Yardımcılığı, Eskipazar ve Safranbolu Orman İşletme Müdürlükleri ile devam etti. Ardından Karabük Orman İşletme Müdürlüğü görevini üstlenen Ataş, daha sonra Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcılığı görevine getirildi.

Kasım 2021’de Isparta Orman Bölge Müdürü olarak atanan Ataş, burada yürüttüğü çalışmalarla dikkat çekti. 2024 yılı itibarıyla Mersin Orman Bölge Müdürlüğü görevini üstlenen Ataş, başarılı performansının ardından Eskişehir’e atanarak kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

“Daha Yeşil Bir Gelecek” Vurgusu

Göreve başlar başlamaz mesajını net şekilde ortaya koyan Rifat Ataş, Eskişehir’in ve Türkiye’nin orman varlığını artırmaya yönelik projelere hız kesmeden devam edeceklerini söyledi. Planlı ormancılık, sürdürülebilir kaynak yönetimi ve çevre bilincinin artırılması konularının öncelikleri arasında olacağını belirten Ataş, bölge halkı ve kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Evli ve iki çocuk babası olan Ataş’ın, özellikle Mersin’de yürüttüğü başarılı ormancılık faaliyetleriyle adından söz ettirdiği biliniyor. Yeni görev yeri Eskişehir’de de benzer başarıların sürdürülmesi bekleniyor.

Görev değişimi, Orman Genel Müdürlüğü’nün kurumsal hafızasını güçlendirirken, sahadaki çalışmaların kesintisiz şekilde devam edeceği mesajını da beraberinde getirdi

Yerel Haberler TOKİ’den vatandaşlara sahte site uyarısı

Yerel Haberler AKK Türk siyasetinin mihenk taşlarından Murat Karayalçın’ı ağırladı

Yerel Haberler Barajlardaki su seviyesi artık her gün açıklanacak

Yerel Haberler Kaymakam’dan yeni emniyet müdürüne ziyaret

Yerel Haberler Yeşilyurt’ta 5 bin 970 öğrenciye sıfır atık eğitimi

Yerel Haberler Çevrefest, Güdül’de ilgi gördü

Yerel Haberler Ankara merkezli terör operasyonunda 209 şüpheli gözaltına alındı

Yerel Haberler İspanyol Basını Çorum’u yazdı

Yerel Haberler Hanımınçiftliği’nde vatandaşlardan başkanlara doğrudan talep

Yerel Haberler Gastronominin Oscar’ı bir kez daha BAÜN’e

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021