Yerel Haberler - 02.12.2025 - 10:04
MERSİN-BHA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından operasyona ilişkin detayları paylaştı. Bakan Yerlikaya, “Gemiyle İtalya’ya gidecek olan bir konteynerde 44 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Devam eden çalışmada 13 göçmen kaçakçılığı organizatörü gözaltına alındı. 9’u tutuklandı, diğerlerinin işlemleri devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Yerlikaya, açıklamasında Türkiye’nin düzensiz göçün hedefi olmaktan çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Mersin Limanı’nda gemiye yüklenerek İtalya’ya gidecek olan ve bir tır garajında bekletilen konteynere Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, yakalanan şahısların daha önce ülkemize gelip, düzensiz göçmen durumuna düşmüş oldukları tespit edildi. Türkiye, göç yönetiminde insan hak ve özgürlüklerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden taviz vermeyen bir model sunmaktadır. Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine karşı yaptığımız kesintisiz operasyonlarla, ülkemiz düzensiz göçe hedef olmaktan ve transit göç rotası olmaktan çıkmıştır. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.”
Yerel Haberler Beypazarı Belediye başkanı Dr. Özer Kasap: İlçede toplumun tüm kesimleriyle ortak hareket edeceğiz
Yerel Haberler Samsun’da zincirleme kaza: 19 kişi yaralandı
Yerel Haberler İsparta’da kaza yapan gençler Burdur’da defnedildi
Yerel Haberler Ankara barajlarında doluluk oranı geriledi
Yerel Haberler Kars’ta Nevruz Bayramı kutlandı
Yerel Haberler AYM denetiminde 3 partiye suç duyurusu kararı
Yerel Haberler Türkiye – Romanya maçına Fransız hakem
Yerel Haberler Yurt genelinde yağışlı hava etkisini devam ettirecek
Yerel Haberler “Çanakkale’de yapılamaz” denilen ameliyat ile hayata tutundu
Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021