Mereto, Batman’ın yeni cazibe merkezi oluyor

Yerel Haberler - 30.11.2025 - 13:35

BATMAN – BHA

AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, Mereto Dağı’na ulaşım sağlayan 20 kilometrelik yolun asfaltlanmasıyla bölgenin turizm potansiyelinde yeni bir dönemin başladığını açıkladı. Yıllardır hayal edilen ulaşım konforunun sağlanmasıyla Mereto’nun artık herkesin kolaylıkla çıkabileceği bir rota haline geldiğini belirten Şansi, bölgede yapılacak yeni yatırımların da müjdesini verdi.

Şansi, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Valisi Ekrem Canalp ve Sason Belediye Başkanı İrfan Demir ile birlikte Mereto’da gerçekleştirilen incelemelerde turizme yönelik kapsamlı planlamaların masaya yatırıldığını ifade etti.

Buna göre Mereto’da çok yakında: • Konaklama alanları • Yürüyüş parkurları • Gözlem terasları • Rehberlik ve tanıtım merkezleri

hayata geçirilecek.

Projeler tamamlandığında Mereto’nun Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yeni turizm üssü olacağı vurgulanırken, Batman’ın da güçlü bir marka değeri kazanacağı ifade edildi.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi, “Batman’ın geleceğine inanıyor ve bu geleceği birlikte inşa ediyoruz” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Yerel Haberler Antalya Isparta ve Burdur’da kenevir üretimine resmen izin verildi

Yerel Haberler Ömer Gürsoy: Yetenek Var, Destek Yok: Anadolu’nun Tenis Gerçeği

Yerel Haberler Dereboğazı yolu için iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi

Yerel Haberler Sosyal medyada 15 yaş sınırı hazırlığı

Yerel Haberler Dereboğazı ve Döşemealtı’nda can pazarı

Yerel Haberler Beypazarı belediyesi T.S.M Korosu çalışmalara başladı

Yerel Haberler Karacan Grup Demir Çelik ile Beton Mikser Oluklarında Yeni Dönem Başlıyor

Yerel Haberler Satılık konut ilanlarına e-Devlet doğrulaması geliyor

Yerel Haberler Beypazarı’nda TYT, AYT ve LGS deneme sınavları düzenlenecek

Yerel Haberler Antalya’daki otobüs faciasında ihmal iddiası

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021