Mercedes Kampüs İçin Bin 400 Fidan Bağışladı

Aksaray Haberleri - 26.10.2016 - 10:32

Mercedes Benz Aksaray Kamyon Fabrikası, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kampüsüne dikilmesi için bin 400 fidan bağışladı. Bağışlanan fidanlardan bir bölümü, düzenlenen törenle toprakla buluşturuldu.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, samimi şekilde kampüsü ağaçlandırmak için gayret gösterdiklerini ve bu manada çeşitli kurumlarla işbirliği yaptıklarını belirtti. Kampüsteki toprak ve su yapısının, çalışmaları olumsuz etkilediğini vurgulayan Prof. Şahin, “Toprak yapısı ağaçlandırma çalışmalarının sağlıklı şekilde ilerleyebilmesine olanak sağlamasa da, yaklaşık bir metre yüksekliğinde bir katman oluşturarak fidanlarımızı dikiyoruz. Bu nedenle derine inmeyen kök yapısına sahip fidanları tercih ediyoruz. Kampüsümüz 5 milyon metrekare büyüklüğünde ve ağaçlandırma yapmak için de kaliteli toprağa ihtiyacımız var. Bu manada yapılacak toprak bağışlarına da açık olduğumuzu belirtmek isterim” dedi. Fabrikanın İnsan Kaynakları Müdürü Davut Belen ise fidanları tohumdan kendilerinin yetiştirdiğini ifade ederek, “Fidanlar bu topraklarda yetiştirildiği için dirençlerinin yüksek olacağını düşünüyoruz. Böyle bir çalışmanın içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar hazırlanan alandaki fidanları toprakla buluşturdu. İlk etapta yaklaşık 100 fidan dikildi. Süreç içerisinde akağaç ve akasya türlerinde toplam bin 400 fidan dikilecek.

Etkinliğin son bölümünde Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Mercedes Kamyon Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Davut Belen’e “Teşekkür Plaketi,” diğer fabrika temsilcilerine de çeşitli hediyeler takdim etti.

Aksaray Haberleri Bilim Merkezi ile Üniversiteden “Siber Dayanışma” semineri

Aksaray Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, memleketi Amasya’da temaslarda bulundu

Aksaray Haberleri Galatasaray ile Samsunspor ligde 65. kez karşılaşacak

Aksaray Haberleri Hizmetin gücü filoya yansıyor

Aksaray Haberleri Bakan Memişoğlu: Filomuza 856 yeni acil sağlık ambulansı katmış olacağız

Aksaray Haberleri ABB’de memurlar için sds sözleşmesi yeniden imzalandı

Aksaray Haberleri Bakan Bolat: 2030’da 500 milyar dolar ihracata ulaşmak elimizde

Aksaray Haberleri Bakan Tunç’tan “Futbolda bahis” soruşturmasına ilişkin açıklama

Aksaray Haberleri Türkiye’nin ilk yapay zekâ destekli gazetecilik eğitim platformu tanıtıldı

Aksaray Haberleri Bodrum’da sağanak: Rögarlar taştı, caddeler göle döndü

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021