Meralar Gürleşiyor Hayvancılık Gelişiyor

Aksaray Haberleri - 05.03.2020 - 17:08

Aksaray İli Merkez İlçesi Yenikent Beldesinde KOP kapsamında yapılan Yenikent Beldesi Mera Sahası Rüzgar Erozyonu Önleme Projesi için rüzgar perdelerinin dikimi yapılmıştır. Atriplex ve Bozkır Otu dikimi öncesi toprak hazırlığı işlemleri devam ederken Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav ve Proje Koordinatörleri Ülkü MERT ve Gökçe BİTİRGEN tarafından proje sahamızda incelemeler yapılmıştır. Proje bitiminde ıslahı yapılan meralar tekrar Yenikent Beldesinin hayvancılığına sunulacaktır.

İlimiz Güzelyurt İlçesi Ihlara Kasabasında 1400 dekar alanda 2017 yılından itibaren yürütülmekte olan mera ıslahı ve amenajman projesi kapsamında 360 dekar alanda 7 ton amonyum sülfat gübresi kullanılarak meraların otlatma kapasitesini artırmak amacıyla gübreleme yapılmıştır. Güzelyurt ilçesinde gerçekleştirilen mera ıslah çalışmalarına Ihlara Belediye Başkanı Ahmet Dinç, Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürümüz Bülent Saklav ve Çayır Mera Şube Müdürü Çapan Dede Akbulut katılım sağlamıştır. Ayrıca çiftçilere meralardaki otlatma baskısını azaltmak amacıyla yem bitkisi tohumu(yonca tohumu) dağıtılmıştır.

Aksaray Haberleri Öncelik can güvenliği

Aksaray Haberleri Sahte Deterjan dolum depolarına baskın

Aksaray Haberleri MSB’den Yunanistan’ın füze açıklamasına ve Karadeniz’deki saldırılara tepki

Aksaray Haberleri Erdoğan: “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte engelsiz hale getireceğiz”

Aksaray Haberleri Bakan Yerlikaya: İstanbul ve Türkiye’de suç oranları azaldı

Aksaray Haberleri Bakan Göktaş: “Kadınları güçlendirmeye devam edeceğiz”

Aksaray Haberleri CHP’li Güneşhan’dan Bakan Tekin’e Halk Eğitim Merkezleri’ndeki usulsüzlüklere ilişkin soru önergesi

Aksaray Haberleri Avrupalıların yarısı Trump’ı “kıtaya tehdit” olarak görüyor

Aksaray Haberleri Merhum Cemal Öztürk için ilk vefa Doğankent’ten

Aksaray Haberleri Güneybatı’da sağanak alarmı: 6 il için uyarı

Yasal Uyarı : Kaynak gösterilerek dahi abone olmadan kısmen veya tamamen kullanılamaz... Birlik Haber Gazetesi - Tüm Hakları Saklıdır - 2021